Aspiratori

Svež vazduh za vašu kuhinju.

Da bismo se postarali za to da osetite samo mirise koje zaista želite da osetite kada kuvate, razvili smo asortiman posebno moćnih aspiratora. Pored toga, zahvaljujući izolaciji i pogonu sa niskim nivoom buke toliko su tihi da ćete vi i vaši gosti jedva išta čuti.

U kojim širinama možete kupiti naše aspiratore?

U zavisnosti od dizajna, naši aspiratori su dostupni u širinama od 40 do 120 cm.

Koja veličina aspiratora je neophodna za veličinu vaše kuhinje?

Možemo vam ponuditi najbolji aspirator za bilo koju veličinu kuhinje. Bilo da imate otvorenu kuhinju spojenu sa dnevnom sobom ili malu, zatvorenu kuhinju.

Kapacitet aspiratora treba uvek da bude bar šest puta veći od zapremine prostorije.

Kapacitet aspiratora = dužina x širina x visina x 6

Šta čini recirkulacioni aspirator još tišim i snažnijim?

Poseban dodatni pribor - modul CleanAir

Modul CleanAir čini sistem za recirkulaciju vazduha efikasnijim. Sastoji se iz posebnog filtera sa aktivnim ugljem koji traje duplo duže od uporedivog filtera sa ugljenom. Sa skoro istim kapacitetom kao aspirator u režimu odvoda vazduha, aspirator sa modulom CleanAir tiši je 3 dB.

Na šta treba obratiti pažnju u pogledu čišćenja i nege?

Svi Bosch filteri za masnoće mogu se prati u mašini za pranje sudova. Kod aspiratora, čišćenje je lakše zbog zatvorenog unutrašnjeg kućišta, jer ne postoje uglovi niti ivice.

U čemu je razlika između sistema sa odvodom ili recirkulacijom vazduha?

Kod odvoda vazduha, ventilator odvodi isparenja od kuvanja i ona izlaze kroz izduvnu cev za vazduh na otvoreno ili u izlaznu cev za vazduh. Kod sistema sa recirkulacijom vazduha, ispiranja od kuvanja kruže u prostoriji radi filtriranja.

Koliki bi trebalo da bude prečnik izduvne cevi za vazduh kod aspiratora sa odvodom vazduha?

Uvek preporučujemo izbor maksimalnog mogućeg prečnika od 150 mm. Ako su vaša izduvna cev za vazduh i zidni naglavci manjeg prečnika od 120 mm, možete čuti veći nivo buke zbog izduvnog vazduha. U tom slučaju, preporučujemo recirkulacioni aspirator vazduha za tiši rad.

Kako se mogu izbeći gubici u učinku?

Da biste sprečili gubitke u učinku, prostor između aspiratora i zidnog naglavka treba da bude što je moguće manji. Ako je rastojanje predaleko, preporučujemo recirkulaciju vazduha za efikasan rad.

Kada treba uključiti aspirator?

Aspirator treba uključiti pre početka kuvanja. Time će se obezbediti stvaranje promaje koja povlači isparenja od kuvanja naviše.

Kada treba provetriti kuhinju?

Odvod vazduha uvek zahteva dovod vazduha – zbog čega je adekvatna ventilacija važna. U režimu odvoda vazduha, prozor treba uvek da bude otvoren blizu ploče za kuvanje. Pitajte svog dimničara šta treba uzeti u obzir ako postoji dodatni izvor mogućeg požara, kao što je otvoreni plamen.

Savršeni rezultati, sofisticiran dizajn. Bosch ugradni aparati za vašu kuhinju iz snova.

Da bismo vam pomogli da vaša kuhinja postane prava kuhinja iz snova, nudimo vam ne samo ugradne aparate za kuvanje i pečenje, već i ugradne mašine za pranje sudova, kao i frižidere i zamrzivače. Svi naši kućni aparati predstavljaju kombinaciju vanvremenskog, sofisticiranog dizajna sa izvrsnim tehničkim kvalitetom i maksimalnom efikasnošću, izdržljivošću i praktičnošću.

MyBosch

Prijavite se besplatno i uživajte u mnogim pogodnostima!

Naš servis

Izvanredan servis – pre i nakon kupovine.

011 35 37 008

Iskusite Bosch

Otkrijte kvalitet, savršenost i pouzdanost.

Pronađite prodajni objekat

Pronađite prodajne objekte blizu vas!