Istorija Bosch kućnih aparata.

Nešto što vreme ne može promeniti: naša težnja da budemo sve bolji.

Generacijama, Bosch kućni aparati olakšavaju naš svakodnevni život: kao izuzetno nezahtevni pomagači uvek ispunjavaju najviše zahteve svojih vlasnika. Za skoro jedan i po vek oni su preuzeli bezbroj napornih zadataka u bezbroj domaćinstava – kako bi nam uštedeli vreme koje nam je potrebno za poboljšanje našeg kvaliteta života.

Fotografija fabričke zgrade u jesen pored fotografije proizvodne trake gladane odozgo.

Vrhunska proizvodnja širom sveta.

U 2020. godini, Bosch aparati proizvode se širom sveta. Grupacija Bosch poseduje 40 proizvodnih lokacija koje se nalaze u Evropi, Sjedinjenim Državama, Latinskoj Americi i Aziji. Zahvaljujući jakoj globalnoj prodajnoj, proizvodnoj i uslužnoj mreži, Bosch svojom promišljeno dizajniranom nemačkom tehnologijom podržava kupce širom sveta.

Belo kuhinjsko ostrvo sa ugradnom pločom za kuvanje sa otvorima za ventilaciju apsorbuje paru nastalu prženjem povrća.

Elegantna višenamenska ploča za kuvanje i aspirator.

Kombinujući snagu indukcionog kuvanja sa tehnologijom ventilacije, naša inovativna ploča za kuvanje sa otvorima za ventilaciju omogućava vam kuvanje i odvođenje pare pomoću jedne elegantne površine. Ovo elegantno rešenje eliminiše potrebu za odvojenim aspiratorom – i oslobađa prostor iznad ploče za kuvanje. Savršena za kuhinjska ostrva ili kuhinje sa kosim krovom, naša ploča za kuvanje sa otvorima za ventilaciju pruža potrebnu fleksibilnost kupcima koji planiraju novu kuhinju.

Fotografija na kojoj se nalazi Robert Bosch sa članovima osoblja u Štutgartu pored fotografije modernog salona.

Proslavljamo 130 godina!

Davne 1886. godine, Robert Bosch sa samo još dva saradnika osnovao je prodavnicu u Štutgartu, u Nemačkoj. U 2016. godini, 375000 saradnika širom sveta slavilo je godišnjicu naše kompanije. Za tih 130 godina inženjerstva vođenog kvalitetom, kompanija se razvila u jedno od deset najvećih nemačkih preduzeća koje posluje u više od 150 zemalja. Istinska priča o uspehu.

Spremni za bežično povezivanje: aparati povezani funkcijom Home Connect.

Pomoću funkcije Home Connect, Bosch omogućava korisnicima da upravljaju svojim kućnim aparatima čak i kada nisu kod kuće. Čak i nakon objavljivanja 2015. godine, naš asortiman aparata sa omogućenom bežičnom mrežom nastavlja da raste: najnovije inovacije, kao što je funkcija za prepoznavanja predmeta Object Recognition, pokazuju najbolje mesto za odlaganja voća i povrća u frižideru. Funkcija Connected Dry omogućava da mašina za pranje veša podeli informacije kao što su težina veša i količina vlage u vešu sa mašinom za sušenje veša, koja odmah može da izabere idealan program za sušenje.

Pečenje torte u rerni iz serije 8.

Rerna iz snova: pečenje testa i mesa dovedeno do perfekcije.

U 2014. godini, vaša rerna dobila je pametno poboljšanje u vidu povezanih funkcija PerfectBake i PerfectRoast. Ove novonastale funkcije kontrolisane senzorima šalju rerni tačne informacije o napredovanju jela. Automatsko podešavanje vrste grejanja, vremena i temperature garantuje savršene rezultate iz dana u dan.

Fotografije sa inovacijama: plinska ploča za kuvanje sa funkcijom FlameSelect, otvoren frižider sa fiokama VitaFresh i mašina za sušenje veša sa funkcijom AutoClean.

Plodonosna inovacija je u našim genima.

U 2012. godini, Bosch je postigao novi rekord u inovaciji. Sa skoro 90000 aktivnih patenata i prijava patenata u okviru grupacije, kompanija zauzima vodeće mesto među najinovativnijim kompanijama na svetu.

Otvorena mašina za pranje sudova u kojoj se nalaze sjajni keramički i plastični sudovi.

Funkcija PerfectDry sa tehnologijom Zeolith®.

Strast prema detaljima koju poseduje kompanija Bosch seže duboko. Čak i plastični sudovi koji se teško suše ne predstavljaju prepreku našim mašinama za pranje sudova sa najnovijom tehnologijom. Funkcija PerfectDry koristi prirodan mineral Zeolith® pomoću koga vezuje vlagu i pretvara je u topao vazduh. Ovaj vazduh se ravnomerno raspoređuje i suši sudove podjednako snažno i blago zahvaljujući 3D protoku vazduha. Sudovi, savršeno osušeni.

Sipanje tečnog deterdženta u fioku za deterdžent u mašini za pranje veša s punjenjem spreda.

Visoko precizan rad – doziranje deterdženta.

Neprestano unapređujemo svoje proizvode. Dozu deterdženta uglavnom odmeravamo ručno i ona je pogrešna u 9 od 10 slučajeva, zbog čega smo proizveli mašine za pranje veša čija je namena da doziranje deterdženta učine jednostavnim. Pomoću nove i-DOS tehnologije tečni deterdžent se dodaje onoliko koliko to odgovara tipu i količini veša – sa apsolutnom preciznošću. To je korisno za vaš veš kao i za životnu sredinu.

Izbegavamo sve što je nepotrebno. Gasove sa efektom staklene bašte, na primer.

Devedesetih godina prošlog veka svet je postao sve više svestan potrebe za održivim načinima zaštite životne sredine. U to vreme, Bosch je već postavio standarde na tom polju, i u svojim fabrikama u Nemačkoj, Grčkoj i Španiji počeo je da proizvodi frižidere koji ne sadrže hloro-fluoro-ugljenik i fluoro-ugljenik.

Produžili smo rok trajanja voća i povrća.

Godine 1989, na tržištu se pojavila još jedna Bosch inovacija: tehnologija hlađenja na 0 °C. Od tada, voće i povrće u našim frižiderima još duže ostaje sveže i hrskavo.

Jedan kućni aparat, mnogo mogućnosti.

Osamdesete su donele jedan potpuno nov način života – veća očekivanja nego ikada ranije koja su bila okrenuta ka svakodnevnom životu. Uključujući kućne aparate. Bosch je brzo prepoznao znake vremena u kome će veliki izbor funkcija uskoro biti objedinjen u jednom aparatu. Tako da nije iznenađujuće što smo mi prvi proizveli ugradni šporet sa mikrotalasima, višenamensku rernu i tehnologiju samočišćenja.

Do gotovog jela za samo par minuta.

Sedamdesete su bile godine ubrzanog načina života: vreme je svima predstavljalo sve veći luksuz. Zbog toga je, od 1973. pa nadalje, Bosch svojom prvom mikrotalasnom rernom počeo pružati podršku svim zaposlenim ženama – naravno i u korist ostatka porodice.

Uputstvo za upotrebu mašine za pranje i sušenje veša postavljeno pored šarene kratke haljine bez rukava.

Mašina za pranje veša i mašina za sušenje veša napokon su postale jedno.

Da bismo omogućili neprekidno pranje i sušenje svih zvonarica, mini suknji i majica od poliestera na kraju 60-ih, proizveli smo prvu kombinovanu mašinu za pranje i sušenje veša sa programima koji rade bez prekida.

	Naslovna strana i strana sa detaljima iz starog kataloga na kojima su prikazani Bosch mali kućni aparati

Mali kućni aparati sa ogromnim učinkom.

Haube za sušenje kose, električne četkice za zube, usisivači i mnogi drugi Bosch aparati olakšali su život 70-ih godina. Tada se savršeno kuvano jaje za doručak moglo pripremiti sa velikom lakoćom, zahvaljujući prvom Bosch aparatu za kuvanje jaja koji se na tržištu pojavio 1970. godine.

Od tog trenutka, ručno pranje sudova postalo je prošlost.

Šezdesetih godina, uloge su se promenile i više nije bilo neobično da žene odlaze na posao. Olakšali smo im bavljenje kućnim poslovima. Prva mašina za pranje sudova kompanije Bosch kućni aparati okončala je eru mukotrpnog ručnog pranja. Ona štedi vreme, trud i vodu. I uvek pruža blistave rezultate.

Pranje, centrifugiranje, ispiranje – potpuno automatski.

Serijska proizvodnja prve Bosch mašine za pranje veša počela je 1958. godine. Kao rezultat toga, pranje veša postaje sporedna tema.

Prvi Bosch kuhinjski aparat.

Električni aparati su sve više postajali sastavni deo modernog doma. Na tržište smo plasirali svoje prve kuhinjske aparate. „Neuzeit I” mogao je da meša, mesi, secka, reže, pasira, melje i renda. Taj aparat je oslobodio žene mnogih zadataka u kuhinji i olakšao kuvanje i pečenje.

Lep čak i tada, a danas klasik u pogledu dizajna.

Bosch je na tržište plasirao frižider koji se isticao načinom iskorišćavanja unutrašnjeg prostora i iznenađujuće velikim kapacitetom zamrzivača. Elegantan dizajn ovog modela takođe je doprineo njegovoj popularnosti. Ovaj klasik u pogledu dizajna danas se još uvek može naći u mnogim domovima - naravno opremljen najnovijom tehnologijom.

Novo poglavlje u našoj priči o uspehu. Prvi Bosch električni frižider.

Svoj prvi kućni aparat predstavili smo 1933. godine u Nemačkoj. Mali Bosch električni frižider imao je kapacitet 60 litara i bio je okruglog oblika.

Budućnost kućnih aparata. Sve počinje ovde.

Do 1929. godine, Bosch korporacija već je brojala više od 10.000 zaposlenih i poslovala je u celom svetu – ali u tom trenutku jedino u oblasti motornih vozila i oblasti industrijske tehnologije. Pogođena Velikom depresijom krajem 1920-ih godina, počela je sa istraživanjem novih poslovnih područja. Ona su pre svega uključivala pristupačne električne kućne aparate, koji su se ranije mogli naći samo u velikim domaćinstvima i ustanovama u kojima su se obavljale komercijalne delatnosti.

Prva radionica Roberta Boscha postavila je temelje za Bosch kućne aparate.

Osnivanjem svoje radionice za preciznu mehaniku i elektrotehniku u Štutgartu, Robert Bosch postavio je temelje za našu priču o uspehu. Za njega je bila neprihvatljiva ideja da ne proizvodi samo najbolje u svakom trenutku. Robert Bosch se uvek držao principa da je kvalitet izrade važniji od privremene dobiti. Zbog toga naši proizvodi već 130 godina predstavljaju beskompromisan kvalitet, tehničko savršenstvo i apsolutnu pouzdanost.

MyBosch

Prijavite se besplatno i uživajte u mnogim pogodnostima!

Naš servis

Izvanredan servis – pre i nakon kupovine.

011 35 37 008

Iskusite Bosch

Otkrijte kvalitet, savršenost i pouzdanost.

Pronađite prodajni objekat

Pronađite prodajne objekte blizu vas!