Skip to content
Kućni aparati
Prijavi se / Registruj se

Jednostavni recepti za spravljanje jela od ostataka hrane

Sprečavanje bacanje hrane uz recepte od ostataka hrane

Bolja opcija.

Kuvali ste juče i ostalo vam je hrane? Veliki deo te hrane se može zalediti i konzumirati neki drugi put. Međutim, postoji mnogo toga što možete učiniti s ostacima hrane poput pirinča, testenine ili krompira - čak i ako su isti stari nekoliko dana. Uporedo s tim: mnoga jela su bolja ako voće i povrće koje koristite nisu preterano sveži, jer to znači da su zreliji. I ne brinite: za većinu naših recepata od ostataka hrane vam neće trebati nikakvi posebni sastojci, sem onih koje verovatno već imate kod kuće.

Uživajte u danu s pirinčom!

Postoji mnogo različitih vrsta pirinča, kao što su beli, smeđi, crni i divlji pirinač. Pirinač je zdrav i može dugo da traje a da se ne pokvari, stoga predstavlja savršenu namirnicu ukoliko ne znate šta da radite s ostacima nakon jela.

Saznajte više o tome šta možete napraviti s ostacima hrane od pirinča.
Mnogo toga možete napraviti s ostacima hrane od pirinča

Eci, peci, u kremi ispeci

Kremasti rižoto s parmezanom je uvek idealno predelo ili prilog. Ovaj jednostavni recept od ostataka hrana se odlično slaže s velikim brojem namirnica koje bi možda inače bacili.

Sastojci:
Pirinač za rižoto
Bujon od povrća
Belo vino
Crveni i beli luk
Ostaci od povrća

Sastojci koji će lepo upotpuniti jelo:
Parmezan
Sveži ili zaleđeni peršun

Mnogo toga možete napraviti s ostacima hrane od pirinča

Eci, peci, u kremi ispeci

Kako pripremiti:

Sitno iseckajte crveni i beli luk, pa ga popržite na vrelom ulju. Dodajte pirinač i mešajte dok sve ne bude prekriveno masnoćom. Deglazirajte s belim vinom, dodajte bujon od povrća i pustite da vri sve dok ne postane kremasto. Začinite sa solju, biberom i malo muskatnog oraha. Da bi ovaj jednostavni recept od ostataka hrane učinili doista posebnim, samo ga pomešajte s ostacima od povrća i, ukoliko ga imate na raspolaganju, pospite parmezan i peršun preko jela.

Testenukusno!

Testenina je neverovatna: možete je kupiti u različitim oblicima, veličini i ukusima, i slaže se sa skoro svakim jelom! Testenina je jednostavno, neutralna i iznenadiće vas s brojem različith kombinacija. Hajde da vidimo koji jednostavni recept od ostataka hrane možemo spraviti od ove namirnice od belog brašna koja može trajati mesecima.

Mnogo toga možete napraviti s ostacima hrane od testenine.
Mnogo toga možete napraviti s ostacima hrane od testenine.

Čudesna testenina iz jedne šerpe

Najbolja stvar u vezi ovog recepta? To što ga možete pripremiti u jednoj šerpi, u kojoj ćete prvo propržiti ostatke od povrća. Nakon toga ćete dodati testeninu i vodu i ostaviti da provri. Da li ste ikada probali ovu testeninu iz jedne šerpe? Ne? Probajte ovaj jednostavni recept od ostataka hrane odmah i uživajte!

Sastojci:
Testenina
Crveni i beli luk
Ostaci od povrća
Ostaci od mesa (npr. pržena piletina, govedina, jagnjetina, riba)
Pasta od indijskog karija

Sastojci koji će lepo upotpuniti jelo:
Limun
Sveži ili smrznuti korijander
Orašasti plodovi (indijski orah, kikiriki itd)

Mnogo toga možete napraviti s ostacima hrane od testenine.

Čudesna testenina iz jedne šerpe

Kako pripremiti:

Sitno iseckajte crveni i beli luk, pa ga prebacite u zagrejanu šerpu, zatim dodajte testeninu, povrće i pastu od karija. Dodajte malo ulja i vode da prekrije sve u potpunosti. Ostavite da se krčka na laganoj vatri još nekih 10 minuta. Kada je testenina skuvana al dente, dodajte prženu piletinu. Pre posluživanja po vrhu pospite malo limunovog soka, iseckanog korijandera i oraščića.

Naš omiljeni mali krompir!

Ništa nije poput krompira: niče iz zemlje i teško se kvari. Čak i kad su stari i smežurani, većina nutrienata u krompiru je i dalje prisutna - stoga, hajde da vidimo šta možemo kombinovati s krompirom i šta uraditi s ostacima istog.

Mnogo toga možete napraviti s ostacima hrane od krompira.
Mnogo toga možete napraviti s ostacima hrane od krompira.

Sve zajedno je bolje

Probajte ovaj jednostavni recept od ostataka hrane: pire krompir sa povrćem i kajganom.

Sastojci:
Preostali kuvani krompir
Maslac
Pavlaka
Jaja
Ostaci od povrća

Sastojci koji će lepo upotpuniti jelo:
Spanać
Dimljeni losos
Ren

Mnogo toga možete napraviti s ostacima hrane od krompira.

Sve zajedno je bolje

Kako pripremiti:

Ogulite i isecite skuvani krompir. Stavite ih u zdelu, pa dodajte maslac i pavlaku. Dobro izgnječite, pa dodajte ostatke od povrća i jaja. Začinite sa solju, biberom i muskatnim orahom. Pomešajte sa malo svežeg spanaća, ako ga imate. Ako imate pri ruci, poslužite sa dimljenim lososom i prstohvatom rena.

Više saveta i trikova da sprečite nepotrebno bacanje hrane.
Saznajte više o VitaFresh tehnologiji
Više saveta i trikova da sprečite nepotrebno bacanje hrane. VitaFresh iz Bosch kompanije
Želite saznati još saveta i trikova pomoću kojih ćete sprečiti nepotrebno bacanje hrane? Odlično - jednostavno kliknite ovde i pročitajte više o tome, ali naravno tek nakon što pripremite bar jedno od jela na osnovu naših recepata od ostataka hrane! Sprečavanje bacanja hrane počinje s odlaganjem iste na dobar način. Saznajte kako vam VitaFresh iz kompanije Bosch može pomoći da svoju hranu odlažete na odgovarajući način.
Saznajte više o tome kako da smanjite količine bačene hrane Saznajte više o VitaFresh funkciji
MyBosch

Prijavite se besplatno i uživajte u mnogim pogodnostima!

Naš servis

Izvanredan servis – pre i nakon kupovine.

011 35 37 008

Iskusite Bosch

Otkrijte kvalitet, savršenost i pouzdanost.

Pronađite prodajni objekat

Pronađite prodajne objekte blizu vas!