Šta smete da stavite u mikrotalasnu rernu?

Šta ne smete da stavite u mikrotalasnu rernu? – objašnjavaju stručnjaci iz Bosch kućnih aparata.

Imate mikrotalasnu rernu, ali niste sigurni šta u njoj možete zagrevati ili pripremati? U mikrotalasnu rernu ne bi trebalo stavljati jaja ni druge namirnice s ljuskama. Prevelika je mogućnost eksplozije. Morate biti pažljivi s jastucima punjenim košticama trešnje. Oni se mogu vrlo brzo pregrejati. Koštice trešnje tada zagore i imaju neprijatan miris. U tom slučaju jastuk punjen košticama trešnje postaje neupotrebljiv. Pročitajte uputstvo proizvođača o ispravnom načinu zagrevanja jastuka punjenog košticama trešnje. Isto tako u mikotalasnu rernu ne smete stavljati namirnice u svrhu dehidracije. Mikrotalasna rerna nije pogodna za tu svrhu. Umesto toga koristite uređaj za sušenje hrane odnosno dehidrator. U mikrotalasnoj rerni ne smete upotrebljavati metalno posuđe ni aluminijsku foliju. Pojaviće se iskre i doći će do trenutnog oštećenja vaše mikrotalasne rerne. U mikrotalasnu rernu takođe ne smete stavljati melamin jer se može otopiti. Vaše posuđe od melamina promeniće oblik i može postati neupotrebljivo. Možete dovesti med u tekuće stanje zagrevanjem na prikladnoj temperaturi u mikrotalasnoj rerni. Ako pravilno održavate mikrotalasnu rernu i u nju ne stavljate ništa što ne smete, moći ćete dugo uživati u upotrebi tog kućnog uređaja. Mikrotalasne rerne su vrlo izdržljive bez obzira na to koliko su stare. One nemaju rok upotrebe.

Ako imate dodatna pitanja o tome, obratite se našem odeljenju korisničke službe na broj telefona 011 35 37 008 od ponedeljka do subote od 8:00 do 20:00h. Rado ćemo vam dodatno pomoći.

Stupite u kontakt

Telefonom 011 35 37 008 ili putem e-pošte 24/7.

Online upit za servisnu intervenciju

Nije bitno da li je vaš aparat još uvek pod garancijom ili ne. Popunite formular u nastavku, a mi ćemo vam se javiti.

Bosch servis kućnih aparata

Izvanredan servis - pre i nakon kupovine.

Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje

Na osnovu anketnog upitnika želimo da saznamo koliko je vaše zadovoljstvo uslugama Bosch servisa. Učešće u anketi je dobrovoljno i anonimno. Popunite anketu i podelite vaša iskustva sa nama.