Vaš pretraživač je zastareo. Za veću sigurnost, brzinu i najbolje iskustvo na ovoj stranici, ažurirajte pretraživač ili koristite drugi.
Otkrijte svoj privatni bar sa gustim napicima. Naši preporučeni recepti za guste napitke i sokove pomoći će vam da izvučete maksimum iz svog Bosch blendera ili sokovnika. Započnite svoj zdrav način života receptima prilagođenim vašem Bosch blenderu/sokovniku. Izaberite svoj aparat u nastavku teksta da biste bili preusmereni na odgovarajuće recepte.
Sastojci:
1 banana
450 ml voćnog čaja
450 g mešavine smrznutog bobičastog voća
1 kašičica ekstrakta vanile
1. korak:
Pripremite čaj i sačekajte da se ohladi. Sačekajte da se mešavina smrznutog bobičastog voća odmrzne (oko 20 min). Oljuštite bananu i isecite je na veće komade.
2. korak:
Najpre sipajte čaj u bokal blendera, a zatim dodajte bobičasto voće, bananu i vanilu. Vratite poklopac na bokal blendera, spustite kopču za zatvaranje i čvrsto ga pritisnite.
3. korak:
Izaberite opciju „Auto“ da biste pokrenuli proces vakuumiranja i mućenja. Automatski će se zaustaviti kada se završi.
4. korak:
Sipajte svoj napitak „Sladak san o vanili“ u čaše i odmah ga poslužite.
Sastojci:
150 g listova mladog spanaća
1 limun
1 veliki avokado
450 ml mleka od orašastih plodova (ili mleka)
1 kašika brašna od lupine
4 kašike javorovog sirupa
1 prstohvat soli
1. korak:
Operite limun pod mlazom tople vode i osušite ga. Oljuštite limun i isecite ga na krupne kocke. Spanać operite, ostavite ga da se ocedi i osuši i isecite nekoliko puta. Avokado prepolovite po dužini, izvadite košticu i kašikom izvadite sadržaj.
2. korak:
Najpre sipajte mleko od orašastih plodova u bokal blendera, a zatim dodajte vodu, limun, brašno od lupine, spanać, javorov sirup, so i na kraju avokado. Vratite poklopac na bokal blendera, spustite kopču za zatvaranje i čvrsto ga pritisnite.
3. korak:
Izaberite opciju „Auto“ da biste pokrenuli proces vakuumiranja i mućenja. Automatski će se zaustaviti kada se završi.
4. korak:
Sipajte svoj napitak „Zeleni protein“ u čaše i odmah ga poslužite.
Sastojci:
300 g jagoda
300 g paradajza
½ čili papričice (po želji)
½ veze bosiljka
350 ml vode
Prstohvat soli
2 kašike javorovog sirupa
1. korak:
Operite jagode, paradajz i čili papričicu. Uklonite peteljke jagoda i isecite ih na četvrtine. Uklonite i peteljke paradajza i isecite ga na kockice. Čili papričicu isecite na krugove. Odrežite stabljike bosiljka, operite ga, protresite da se osuši i krupno ga iseckajte.
2. korak:
Najpre stavite paradajz u bokal blendera, zatim dodajte jagode, bosiljak, čili papričicu, so, javorov sirup i na kraju vodu. Vratite poklopac na bokal blendera, spustite kopču za zatvaranje i čvrsto ga pritisnite.
3. korak:
Izaberite opciju „Auto“ da biste pokrenuli proces vakuumiranja i mućenja. Automatski će se zaustaviti kada se završi.
4. korak:
Sipajte svoj napitak „Crveni tim iz snova“ u čaše i odmah ga poslužite.
Sastojci:
400 g malina (svežih ili smrznutih)
500 ml sojinog mleka
4 kašike oljuštenog semena konoplje (60 g)
4 kašike javorovog sirupa
1. korak:
Sačekajte da se smrznute maline odmrznu (oko 20 min). Ako koristite sveže maline, sortirajte one dobre.
2. korak:
Najpre dodajte bobičasto voće, sojino mleko, javorov sirup i seme konoplje u bokal blendera. Vratite poklopac na bokal blendera, spustite kopču za zatvaranje i čvrsto ga pritisnite.
3. korak:
Izaberite opciju „Auto“ da biste pokrenuli proces vakuumiranja i mućenja. Automatski će se zaustaviti kada se završi.
4. korak:
Sipajte svoj napitak „Ružičasta proteinska bomba“ u čaše i odmah ga poslužite.
Sastojci:
1 mango (oko 450 g, 300 g neto)
1 limeta
30 g korena đumbira
300 ml vode
300 g jogurta
1 prstohvat soli
1 prstohvat kumina
1. korak:
Oljuštite mango, nožem odvojite košticu i isecite ostatak ga na krupne kocke. Operite limetu pod mlazom tople vode i osušite je. Očistite koru, uklonite je i isecite na krupne kocke. Koren đumbira oljuštite i isecite na veće komade.
2. korak:
Najpre sipajte vodu u bokal blendera, zatim dodajte jogurt, mango, limetu, koru limete, koren đumbira i, na kraju, so i kumin. Vratite poklopac na bokal blendera, spustite kopču za zatvaranje i čvrsto ga pritisnite.
3. korak:
Izaberite opciju „Auto“ da biste pokrenuli proces vakuumiranja i mućenja. Automatski će se zaustaviti kada se završi.
4. korak:
Sipajte svoj napitak „Jogurt sa limetom i mangom“ u čaše i odmah ga poslužite.
Sastojci:
50 g kelja
150 g celera
1 avokado
1 jabuka
½ limuna
400 ml vode
1. korak:
Operite i ocedite kelj. Uklonite veoma debele drške. Operite celer i isecite ga na veće komade. Avokado presecite napola, izvadite košticu i kašikom izvadite ostatak. Jabuku operite, isecite na četvrtine i uklonite jezgro. Oljuštite limun. Pripremljene sastojke sipajte u bokal blendera VitaBoost sa 400 ml vode. Stavite poklopac sa zatvaračem i čvrsto ga pritisnite.
2. korak:
Uključite VitaBoost. Pritisnite dugme za program „Smoothie“ (gusti napitak) i sve fino pasirajte dok se aparat ne isključi. Ili podesite VitaBoost na najvišu postavku pomoću rotacionog birača i fino pasirajte sastojke oko 50 sekundi.
3. korak:
Sipajte svoj napitak „Kralj kelj“ u četiri čaše i poslužite ga.
Sastojci:
1 kg zrelog paradajza (ili paradajza iz konzerve)
1 mali češanj belog luka
½ veze bosiljka
1 kašika soli
4 kašike maslinovog ulja
Prstohvat bibera
1 mocarela
2 kašike pinjola
1. korak:
Paradajz operite, isecite na četvrtine i uklonite peteljke. Oljuštite češanj belog luka. Isecite bosiljak sa stabljikama i ostavite deo listova sa strane. Ostatak stavite u bokal blendera zajedno sa paradajzom, belim lukom, solju i izdašnim prstohvatom bibera. Stavite poklopac sa zatvaračem i čvrsto ga pritisnite.
2. korak:
Uključite VitaBoost. Pritisnite dugme za program „Soup“ (supa) i sve fino mešajte dok se aparat ne isključi. Ili podesite rotacioni birač na najvišu postavku i fino mešajte sastojke oko 5 1/2 minuta, istovremeno zagrevajući mešavinu.
3. korak:
Mocarelu iseckajte na sitne kockice ili pokidajte na komade. Pinjole propržite u malom tiganju bez masnoće dok ne postanu svetlo smeđi. Obavezno ih često promešajte. Sipajte „Pozdrav iz Toskane“ u četiri činije. Posipajte mocarelom i pinjolima. Prelijte maslinovim uljem i ukrasite bosiljkom. Služite dok je vruće.
Sastojci:
2 konzerve leblebija (800 g)
100 g susamove paste
3 kašike limunovog soka
125 ml maslinovog ulja
1 kašičica soli
1 kašičica kumina
Biber
1 kašičica ljute aleve paprike
1. korak:
Ocedite leblebije, tako da sakupite 150 ml tečnosti. Stavite leblebije u bokal blendera VitaBoost sa tečnošću, susamovom pastom, maslinovim uljem, limunovim sokom i solju. Začinite obilno biberom, kašičicom kumina i ljutom alevom paprikom. Stavite poklopac sa zatvaračem i čvrsto ga pritisnite. Uklonite zatvarač. Umetnite potiskivač u otvor.
2. korak:
Uključite VitaBoost. Pritisnite dugme za program „Sauce“ (sos) i sve fino mešajte dok se aparat ne isključi. Tokom ovog procesa, gurajte sastojke nadole pomoću potiskivača. Ili postavite rotacioni birač na najvišu postavku i fino mešajte sastojke kao što je opisano. Smanjite brzinu nakon 20 sekundi i isključite aparat nakon još pet sekundi.
3. korak:
Poslužite turski humus od leblebija odmah ili ga držite u frižideru najviše nedelju dana.
Sastojci:
1 mango
2 banane
1 limeta
30 g korena đumbira
300 ml soka od jabuke
2 kašike oljuštenog semena susama
2 kašike suvih brusnica
1. korak:
Oljuštite i isecite svo voće, uključujući đumbir i sve zamrznite na najmanje četiri sata.
2. korak:
Zamrznute sastojke sipajte u bokal blendera sa sokom od jabuke. Stavite poklopac sa zatvaračem i čvrsto ga pritisnite. Uklonite zatvarač. Umetnite potiskivač u otvor.
3. korak:
Uključite VitaBoost. Pritisnite dugme za program „Ice Cream“ (sladoled) i sve fino mešajte dok se aparat ne isključi. Tokom ovog procesa, gurajte sastojke nadole pomoću potiskivača. Ili postavite rotacioni birač na najvišu postavku i fino mešajte sastojke kao što je opisano oko 55 sekundi.
4. korak:
Prebacite sladoled mangomanija u posudu i ostavite da odstoji u odeljku zamrzivača još 30 minuta. Susam propržite u tiganju bez masnoće dok ne poprimi svetlo zlatnu boju i ostavite da se ohladi. Isecite brusnice. Sipajte mangomaniju u male činije, posipajte susamom i brusnicama i poslužite.
Sastojci:
400 g mešavine smrznutog bobičastog voća
2 banane
300 g jogurta od soje
3 kašike čija semenki
2 kašike praha od asai bobica
100 g svežeg bobičastog voća za ukrašavanje
4 kašike granole
1. korak:
Pomešajte čija semenke sa jogurtom od soje. Oljuštite banane. Najpre sipajte mešavinu smrznutog bobičastog voća u bokal blendera. Dodajte banane, čija jogurt od soje i prah od asai bobica. Stavite poklopac sa zatvaračem i čvrsto ga pritisnite. Uklonite zatvarač. Umetnite potiskivač u otvor.
2. korak:
Uključite VitaBoost. Pritisnite dugme za program „Ice Cream“ (sladoled) i sve fino mešajte dok se aparat ne isključi. Tokom ovog procesa, gurajte sastojke nadole pomoću potiskivača. Čim se smesa sama pomera, uklonite potiskivač. Zatvorite otvor umetanjem zatvarača. Ili postavite rotacioni birač na najvišu postavku i fino mešajte sastojke kao što je opisano oko 55 sekundi.
3. korak:
Sipajte energetski napitak sa asai bobicama u četiri činije, posipajte granolom, ukrasite svežim bobičastim voćem i poslužite.
Sastojci:
200 g listova bebi spanaća
2 banane
1 limun
150 g kockica leda
150 ml vode
1. korak:
Spanać operite, ocediti i krupno iseckajte. Banane oljuštite i isecite. Operite limun pod mlazom tople vode i osušite ga. Uklonite i sitno narendajte traku limunove kore širine prsta. Iscedite limunov sok. U bokal Bosch blendera prvo dodajte spanać, zatim limunov sok, limunovu koru, banane, kockice leda i na kraju vodu. Zatvorite poklopac.
2. korak:
Podesite svoj Bosch blender na najvišu postavku pomoću rotacionog prekidača i fino pasirajte sastojke oko 180 sekundi. Kada koristite potiskivač, proces traje upola kraće.
3. korak:
Sipajte „Popajevu tajnu“ u četiri čaše i poslužite.
Sastojci:
500 g papaje
1 jabuka
1 limeta
300 g kockica leda
100 ml vode (ili kokosove vode)
1. korak:
Oljuštite papaju i isecite je napola po dužini. Koristite kašičicu da izvadite semenke i isecite voće na male komade. Oljuštite koru sa limete i isecite je na četvrtine. Jabuku operite, isecite na četvrtine i uklonite jezgro. Četvrtine jabuke isecite na kockice. U bokal Bosch blendera prvo dodajte papaju, zatim jabuku, limetu, led i na kraju vodu (ili kokosovu vodu). Stavite poklopac i čvrsto ga zatvorite.
2. korak:
Podesite svoj Bosch blender na najvišu postavku pomoću rotacionog birača i fino pasirajte sastojke oko 180 sekundi. Kada koristite potiskivač, proces traje upola kraće.
3. korak:
Sipajte napitak „Sveži borac protiv viška kilograma“ u četiri čaše i odmah ga poslužite.
Sastojci:
300 g oljuštenog ananasa
½ manga
1 banana
150 g kockica leda
150 ml hladne kokosove vode
1. korak:
Isecite ananas na kockice. Oljuštite mango. Nožem odvojite košticu i isecite voćku na krupne komade. Bananu oljuštite i isecite. U bokal Bosch blendera prvo dodajte ananas, zatim mango, bananu, kockice leda i na kraju kokosovu vodu. Stavite poklopac i čvrsto ga zatvorite.
2. korak:
Podesite svoj Bosch blender na najvišu postavku pomoću rotacionog birača i fino pasirajte sastojke oko 180 sekundi. Kada koristite potiskivač, proces traje upola kraće.
3. korak:
Sipajte napitak „Žuta energija“ u četiri čaše i odmah ga poslužite.
Sastojci:
650 g kajsija
400 ml mlaćenice
½ kašičice cimeta
2 kašike seckanih pistaća
1. korak:
Kajsije operite, prepolovite i uklonite koštice. Polovine kajsija isecite na četvrtine i sipajte ih u bokal Bosch blendera zajedno sa mlaćenicom. Začinite cimetom. Stavite poklopac i čvrsto ga zatvorite.
2. korak:
Podesite svoj Bosch blender na najvišu postavku pomoću rotacionog birača i fino pasirajte sastojke oko 180 sekundi. Kada koristite potiskivač, proces traje upola kraće.
3. korak:
Napitak inspirisan ratlukom sipajte u četiri čaše i posipajte seckanim pistaćima.
Sastojci:
500 g smrznutih jagoda
80 ml sirupa od cveta zove
1 kašika limunovog soka
350 g jogurta
150 g kockica leda
1 kašika ovsenih pahuljica
1 kašika semenki suncokreta
1 kašika kokosovih ljuspica
1. korak:
Ostavite smrznute jagode da se odmrzavaju oko 20 minuta i odvojite 100 g za ukrašavanje. U šolju Bosch blendera prvo dodajte sirup od cvetova zove, zatim limunov sok, jogurt, preostale jagode i na kraju kockice leda. Stavite poklopac i čvrsto ga zatvorite.
2. korak:
Podesite svoj Bosch blender na najvišu postavku pomoću rotacionog birača i fino pasirajte sastojke oko 180 sekundi. Kada koristite potiskivač, proces traje približno upola kraće.
3. korak:
U međuvremenu pripremite ovsene pahuljice, semenke suncokreta i kokosove ljuspice za granolu tako što ćete ih kratko propržiti u tiganju bez masnoće. Sipajte šejk od smrznutih jagoda u čaše i poslužite ga ukrašenog granolom i preostalim jagodama.
Sastojci:
½ avokada
60 g listova mladog spanaća
½ veze peršuna
¼ čili paprike
1 prstohvat soli
Kumin
270 ml vode
1. korak:
Meso avokada izvadite kašikom iz kore. Operite spanać i peršun. Ostavite ih da se ocede i grubo ih isecite. Čili papriku isecite na tanke krugove. U bocu prvo dodajte avokado, zatim čili papriku, spanać, peršun i na kraju vodu. Sve začinite solju i obilnim prstohvatom kumina. Zavrnite jedinicu sa sečivima na bocu.
2. korak:
Uključite mini blender i fino pasirajte sadržaj oko 90 sekundi.
3. korak:
Kada završite, jednostavno zamenite jedinicu sa sečivima nepropusnim poklopcem za piće i uživajte u svom gustom napitku.
Sastojci:
150 g oljuštenog ananasa
100 g manga
½ banane
200 ml hladne kokosove vode
1. korak:
Isecite ananas na kockice. Takođe i mango isecite na male komade. Bananu oljuštite i isecite. U bocu prvo dodajte bananu, zatim ananas, mango i na kraju kokosovu vodu. Zavrnite jedinicu sa sečivima na bocu.
2. korak:
Uključite mini blender i fino pasirajte sadržaj oko 60 sekundi.
3. korak:
Kada završite, jednostavno zamenite jedinicu sa sečivima nepropusnim poklopcem za piće i uživajte u svom gustom napitku.
Sastojci:
225 g smrznutih borovnica
1 mala kruška
1 kašika čija semenki
125 ml kokosove vode
1. korak:
Ostavite smrznute borovnice da se odmrzavaju oko 20 minuta. Krušku operite i isecite na četvrtine, izvadite jezgro i iseckajte meso na kockice. U bocu prvo dodajte čija semenke, zatim krušku, borovnice i na kraju kokosovu vodu. Zavrnite jedinicu sa sečivima na bocu.
2. korak:
Stavite ToGo bokal blendera na uređaj i fino pasirajte sadržaj oko 60 sekundi.
3. korak:
Kada završite, jednostavno zamenite jedinicu sa sečivima nepropusnim poklopcem za piće i uživajte u svom gustom napitku.
Sastojci:
½ manga (oko 225 g, 150 g neto)
½ limete
15 g korena đumbira
1 prstohvat soli
1 prstohvat kumina
150 g jogurta
150 ml vode
1. korak:
Oljuštite mango, odvojite košticu i isecite voćku na sitne kocke. Operite limetu pod mlazom tople vode i osušite je. Izrendajte koru, oljuštite i sitno iseckajte limetu. Koren đumbira oljuštite i isecite na male komade. U bocu prvo dodajte so, zatim kumin, đumbir, koricu limete, limetu, mango, jogurt i na kraju vodu. Zavrnite jedinicu sa sečivima na bocu.
2. korak:
Stavite ToGo šolju blendera na uređaj i fino pasirajte sadržaj oko 60 sekundi.
3. korak:
Kada završite, jednostavno zamenite jedinicu sa sečivima nepropusnim poklopcem za piće i uživajte u svom gustom napitku.
Sastojci:
1 mango srednje veličine
175 g jogurta
1 prstohvat čilija
1 prstohvat soli
½ kašičice kurkume
150 ml vode
1. korak:
Oljuštite mango, odvojite košticu i isecite voćku na sitne kocke. U bocu prvo dodajte mango, zatim jogurt, čili, so, kurkumu i na kraju vodu. Zavrnite jedinicu sa sečivima na bocu.
2. korak:
Stavite ToGo bokal blendera na uređaj i fino pasirajte sadržaj oko 60 sekundi.
3. korak:
Kada završite, jednostavno zamenite jedinicu sa sečivima nepropusnim poklopcem za piće i uživajte u svom gustom napitku.
Sastojci:
1400 g malina
1 limun
500 g šećera za džem za odnos šećera i voća 1:2
1. korak:
Maline isperite samo ako je neophodno i to veoma nežno. Limun oljuštite i isecite na komade.
2. korak:
Sastavite mašinu sa finim filterom.
3. korak:
Ručicu postavite u središnji položaj.
4. korak:
Iscedite sok iz sastojaka.
5. korak:
Izmerite 1000 ml soka. U velikoj šerpi pomešajte sok i šećer, sačekajte da provri, skoro neprestano mešajući drvenom kašikom. Kuvajte 4 minuta na visokoj temperaturi (ili kako je naznačeno na pakovanju). Proverite da li će se džem od malina stegnuti tako što ćete podići kašiku: kada se poslednja kap džema stegne na kašici, a ne padne, džem je gotov.
6. korak:
Sipajte džem u čiste tegle i odmah ih zatvorite.
Sastojci:
5–6 šargarepa
1 ½ jabuka
2 narandže
1 mango
2 cm đumbira
1. korak:
Operite sve i isecite na komade.
2. korak:
Sastavite sokovnik za sporo ceđenje VitaExtract sa finim filterom.
3. korak:
Pomerite ručicu za podešavanje voćne pulpe udesno za sok sa puno pulpe. Za sok sa manje voćne pulpe pomerite ručicu ka sredini.
4. korak:
Stavite posudu za sok ispod otvora za sok, a posudu za pulpu ispod otvora za pulpu.
5. korak:
Uključite mašinu. Polako dodajte povrće / voće u sokovnik.
6. korak:
Kada koristite tvrde sastojke ili sastojke bogate vlaknima, uklonite ih da biste završili proces ceđenja sa vodenim sastojcima, npr. narandžama.
Sastojci:
2 zelene jabuke
1 ½ krastavac
1 veza bosiljka
4 stabljike celera
1. korak:
Operite sve i isecite na komade.
2. korak:
Sastavite sokovnik za sporo ceđenje VitaExtract sa finim filterom.
3. korak:
Pomerite ručicu za podešavanje voćne pulpe udesno za sok sa puno pulpe. Za sok sa manje voćne pulpe pomerite ručicu ka sredini.
4. korak:
Stavite posudu za sok ispod otvora za sok, a posudu za pulpu ispod otvora za pulpu.
5. korak:
Uključite mašinu. Polako dodajte povrće / voće u sokovnik.
6. korak:
Kada koristite tvrde sastojke ili sastojke bogate vlaknima, uklonite ih da biste završili proces ceđenja sa vodenim sastojcima, npr. narandžama.
Sastojci:
1 ananas
400 g crnog grožđa
5 kajsija
1. korak:
Operite sve i isecite na komade.
2. korak:
Sastavite sokovnik za sporo ceđenje VitaExtract sa finim filterom.
3. korak:
Pomerite ručicu za podešavanje voćne pulpe udesno za sok sa puno pulpe. Za sok sa manje voćne pulpe pomerite ručicu ka sredini.
4. korak:
Stavite posudu za sok ispod otvora za sok, a posudu za pulpu ispod otvora za pulpu.
5. korak:
Uključite mašinu. Polako dodajte povrće / voće u sokovnik.
6. korak:
Kada koristite tvrde sastojke ili sastojke bogate vlaknima, uklonite ih da biste završili proces ceđenja sa vodenim sastojcima, npr. narandžama.
Sastojci:
1 veza matičnjaka
2 stabljike limun trave
20 g korena đumbira
½ limete
1 jabuka (oko 175 g)
250 ml kokosove vode
1. korak:
Operite matičnjak i dvaput ga isecite sa stabljikama. Isecite limun travu napola po dužini, a zatim poprečno na komade dužine 2 cm. Đumbir operite i isecite na komade. Operite limetu pod mlazom tople vode. Izrendajte zelenu koru limete, ostružite belu koru nožem i isecite limetu na krupne komade. Jabuku operite i isecite na osmine.
2. korak:
Umetnite grubi filter u sokovnik za hladno ceđenje VitaExtract i zatvorite aparat. Ručicu okrenite udesno. Stavite posude za sok i pulpu ispod odgovarajućih otvora. Zatvorite poklopac za sok i pokrenite aparat.
3. korak:
Prvo dodajte đumbir, matičnjak, limun travu, limetu i jabuku, malo pomalo u levak. Koru limete i kokosovu vodu dodajte tek kasnije. Kada nivo soka u komori prestane da raste, ostavite aparat da radi još malo, zatim otvorite poklopac za sok i pustite da napitak od limuna i bilja poteče u posudu za sok.
Želimo da našu internet stranicu prilagodimo vašim potrebama i željama. Za to nam je potrebna vaša pomoć i zbog toga od vas tražimo da odvojite minut svog vremena i popunite kratak upitnik. To će nam pomoći da našu internet stranicu učinimo boljom, transparentnijom i skrojenom po vašoj želji.
Ukoliko vam je potrebna pomoć, pišite nam ili nas pozovite na 011 35 37 008 .
Hvala vam
Želimo da našu internet stranicu prilagodimo vašim potrebama i željama. Za to nam je potrebna vaša pomoć i zbog toga od vas tražimo da odvojite minut svog vremena i popunite kratak upitnik. To će nam pomoći da našu internet stranicu učinimo boljom, transparentnijom i skrojenom po vašoj želji.
Ukoliko vam je potrebna pomoć, pišite nam ili nas pozovite na 011 35 37 008 .
Hvala vam