Raspalite svoje kulinarske veštine.
Kuvanje se svodi na učenje kroz rad i zato ćemo proći kroz nekoliko recepata kako bismo izgradili vaše samopouzdanje i veštine.

Orijentalni pečeni krompir.
Za ovu pikantnu, vegetarijansku gozbu okrećemo se ka istoku. Zahvaljujući 4D kuvanju u rernama iz serije 8, ovaj obrok ne može biti jednostavniji za pripremu. Posudu možete staviti na bilo koju od četiri rešetke i rezultati će biti dosledno savršeni.
Sastojci | 6 porcija
Univerzalni pleh:
- Krompir
- 1 kg krompira sa crvenom pokožicom, uglavnom voštane teksture
- 2 patlidžana, približno 700 g
- 3 crna luka
- 1 čen belog luka
- 4 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike suvog grožđa
- 1 kašika meda
- 1⁄4 kašičice kima
- 20 g mešavine začina ras el hanout sa solju
Pored toga:
- 1⁄2 veze peršuna
- 3 grančice nane
- Papir za pečenje
Unapred zagrejte rernu na 180 °C (gornji/donji grejač). Zatim oljuštite krompir i isecite ga na kockice. Operite patlidžan, presecite ga na pola, a zatim isecite na polukrugove. Oljuštite crni luk i češanj belog luka i sitno ih iseckajte. Stavite sve iseckane sastojke u posudu. Dodajte maslinovo ulje, suvo grožđe, med, kim i ras el hanout. Začinite solju po ukusu.
- 4D kuvanje
- 190 °C
- Dodata para, postavka 03
- Vreme kuvanja: 30-35 minuta
Savet.
Jedinstvenost ovog jela potiče od kombinacije ljutih začina, meda i suvog grožđa. Ako volite ekstra ljuto, pospite pečeno jelo sitno seckanom čili paprikom. Ili krompiru dodajte malo drobljene crvene paprike i sumaka. Takođe je moguće zameniti slatki krompir krompirom sa crvenom korom.
Zdravi mini obroci za vaše mališane.
Da li vam je teško da nagovorite decu da jedu zdravu hranu? Zašto ne biste isprobali ovaj recept koji izgleda kao hamburger, ali šššš... zdraviji je za vas.

Male pljeskavice od lososa.
Nikada niste razmišljali o posluživanju lososa deci? To bi mogla biti prava dobitna kombinacija. Ne samo da je masna riba odličan izvor visokokvalitetnih proteina koji su deci potrebni za rast, već su i omega 3 masne kiseline neophodne za razvoj mozga i zdravo srce. Najbolje od svega, kao prerušenu u pljeskavicu, deca će je pre pojesti.
Sastojci | 4 porcije
- ½ male glavice ljubičastog luka (oko 45 g), grubo iseckanog
- ½ šolje sabijenog korijandera
- 700 g fileta lososa, bez kože
- 1 veliko jaje
- 1/3 šolje (20 g) prezli panko
- 2 češnja belog luka
- 2 kašičice soja sosa
- 1 kašika susamovog ulja
- ½ kašike sveže mirođije ili paste od mirođije
- ½ kašičice soli
- 2 kašike maslinovog ulja
Stavite luk i korijander u univerzalni kuhinjski aparat i meljite dok sastojci ne budu sitno iseckani. Zatim dodajte losos, jaja, prezle, mirođiju, susamovo ulje i soja sos. Obrađujte sve sastojke dok smesa ne postane glatka i ujednačena. Zatim oblikujte smesu u 14 pljeskavica (oko 1/4 šolje smese za svaku pljeskavicu) i zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednjoj temperaturi. Pržite pljeskavice dok ne budu gotove, oko 4 minuta sa obe strane.
Kada su pljeskavice spremne, stavite ih u lepinje i ukrasite zelenom salatom, paradajzom, ...

Gusti napitak od manga i banane.
Započnite porodično jutro uz prasak manga. Na kraju krajeva, jedna šolja isečenog manga obezbeđuje 25% preporučene dnevne doze vitamina A, dok je banana prepuna ugljenih hidrata koji vam daju energiju. Ovaj zdrav gusti napitak predstavlja najbolji početak dana. I to ne samo za decu.
Sastojci | 4 porcije
- 1 šolja oljuštenog, zrelog manga iseckanog na kockice
- 1 banana, iseckana
- ⅓ šolje jogurta (ili mleka (biljne zamene za mleko))
- 1 kašika meda
Stavite sve sastojke u kompaktni kuhinjski aparat ili blender. Mutite 2 minuta dok gusti napitak ne postane gust, kremast i bez grudvica. Proverite njegovu teksturu i dodajte još mleka dok ne dobijete željenu konzistenciju. Na kraju, ali ne i najmanje važno, uživajte u početku dana sa svojom decom.
Navijamo za elektronske uređaje.
Odgovarajući kućni aparati i kuhinjski pribor olakšavaju teške poslove u kuhinji.