Skip to content
Kućni aparati
Prijavi se / Registruj se

Poput profesionalca: vešti kuhinjski trikovi

Sastojci za vešte kuhinjske trikove koji će vam olakšati život jesu paradajz i noževi, krompir, smeđi šećer, maslinovo ulje, začini i grožđe.

Poput profesionalca: vešti kuhinjski trikovi koji će vam olakšati život

Unapredite svoje umeće u kuhinji. Ovi odlični saveti i trikovi mogu vam pomoći da uštedite vreme, povećate prostor, održite hranu svežom i izbegnete greške koje vam mogu pokvariti apetit.

Saveti kako da pravilno sečete paradajz, lubenice i đumbir na drvenoj dasci za sečenje i tako uštedite vreme.

Dovedite veštinu seckanja do savršenstva i uštedite vreme

Šta povezuje lubenice, đumbir i paradajz? Verovatno to što ih sečete na teži način. Lubenicu jednostavno isecite na pola, a zatim polovine isecite na kockice. Dobićete fine jednake kriške sa malim komadom kore na kraju za koju ćete moći da ih držite. Čeri paradajz postavite između dva ravna plastična poklopca i secite ga po horizontali reckastim nožem.
Što se đumbira tiče, nemojte koristiti nož. Oljuštite ga ivicom kašike.

Brze ispravke početničkih grešaka kao što je dodavanje sirćeta u presoljeno jelo i saveti kako da održavate jabuke svežim ili kako da oljuštite tvrdo kuvana jaja.

Brze ispravke početničkih grešaka

Greške se dešavaju, ali ne moraju vam pokvariti obrok. Na primer, recimo da ste presolili đuveč. Da li to znači da je potpuno uništen? Naravno da ne. Jednostavno stavite krišku sirovog krompira ili jabuke u jelo na 10 minuta i ona će pokupiti višak soli. Supe koje ste presolili možete spasiti šećerom ili sirćetom.

Šta je sa vodom koja iskipi ili mlekom koje se prelije i napravi nered na vašoj ploči za kuvanje? Nikada više. To ćete sprečiti tako što ćete podmazati ivicu šerpe. Tako je jednostavno.

Da li znate u čemu je tajna za jednostavno ljuštenje tvrdo kuvanih jaja? Tajna je u dodavanju 1 kašičice sode bikarbone u vodu pre ključanja. Nakon što se jaja skuvaju, ostavite ih da odstoje 10-12 minuta pre nego što ih oljuštite. Skidanje ljuske nikada neće biti lakše.

Priprema soseva ili umaka od zamrznutih začina sa bosiljkom i maslinovim uljem.

Uštedite novac tako što ćete manje bacati hranu

Ljudi širom sveta godišnje bace 1,3 milijarde tona hrane. Kakva šteta. Evo nekoliko saveta kako da održavate hranu svežom i izbegnete njeno bacanje.

Da biste sačuvali začine jednostavno ih zamrznite u maslinovom ulju - isto važi i za soseve i umake. Koristite posude za led za savršeno sačuvane pojedinačne porcije.

Da biste šećer održali rastresitim, u kutiju stavite nekoliko penastih bonbona. Vlaga u penastim bonbonama neće dozvoliti grudvanje šećera.

Kupili ste previše zelenog grožđa? Jednostavno ga zamrznite i koristite ga umesto kockica leda u soku ili vinu; grožđe neće razrediti vaše piće.

MyBosch

Prijavite se besplatno i uživajte u mnogim pogodnostima!

Naš servis

Izvanredan servis – pre i nakon kupovine.

011 35 37 008

Iskusite Bosch

Otkrijte kvalitet, savršenost i pouzdanost.

Pronađite prodajni objekat

Pronađite prodajne objekte blizu vas!