Prilikom pripreme keksa ili kolača, na listi sastojaka uvek se nalaze maslac, brašno, šećer i jaja. Kada naredni put budete pripremali neke od ovih pečenih kreacija, dodajte i neke neočekivane sastojke koji će vaše pečene kreacije podići na viši nivo. Saznajte više o naših 5 najboljih sastojaka koje verovatno ne očekujete u svojoj torti.
Sirće nije samo poseban dodatak salatama, već i raznovrstan sastojak za pripremu pečenih kreacija. Zahvaljujući svojim hemijskim svojstvima, sirće pomaže testu za keks i kolače da naraste dok se peče. Takođe se može koristiti i kao zamena za mlaćenicu. U šolju za merenje stavite jednu kašiku sirćeta i mleka, sačekajte pet minuta i koristite ovu mešavinu kao što biste koristili mlaćenicu. Kada jednom probate, videćete zbog čega je sirće na putu da postane zvezda pečenja u vašoj kuhinji.
Začini se najčešće koriste kako bi jelima poboljšali ukus, ali njihove delikatne arome takođe savršeno odgovaraju pecivu i desertima: od ljute tople čokolade do kolača sa ljutom paprikom, kombinacija ljutog i slatkog predstavlja zadovoljstvo za vaše čulo ukusa. Dodajte samo malo mlevene čili paprike u slatko čokoladno testo i unesite pravu količinu vreline u svoj kolač, dajući mu poseban ukus umerene slatkoće.
Želite da vaš kolač duže ostane svež jer ste morali da ga pripremite nekoliko dana ranije? To možete postići tako što ćete dodati krompir u testo. Jednostavno narendajte tri oljuštena, nekuvana krompira i umešajte ih u testo. Zbog neutralnog ukusa krompira niko neće otkriti ovaj jednostavan trik, a vaš kolač biće duže ukusno svež zahvaljujući skrobu u krompiru.
Ne želite da dodajete mnogo šećera u svoje poslastice? Onda probajte cveklu! Dodajte cveklu u testo i tako zasladite kolač i učinite ga sočnim na prirodan način. Cvekla je posebno ukusna u kombinaciji sa čokoladom i daje kolaču predivan pun ukus.
Postoji mnogo recepata u kojima se ne koristi gluten, ali oni uglavnom zahtevaju specijalne mešavine brašna koje su dostupne u malom broju prodavnica. Ko bi rekao da kinoa može pomoći u tome? Brašno u testu zamenite kuvanim semenom kinoe i dobićete sočan kolač za koji niko neće poverovati da je bez glutena.
Želimo da našu internet stranicu prilagodimo vašim potrebama i željama. Za to nam je potrebna vaša pomoć i zbog toga od vas tražimo da odvojite minut svog vremena i popunite kratak upitnik. To će nam pomoći da našu internet stranicu učinimo boljom, transparentnijom i skrojenom po vašoj želji.
Ukoliko vam je potrebna pomoć, pišite nam ili nas pozovite na 011 35 37 008 .
Hvala vam
Želimo da našu internet stranicu prilagodimo vašim potrebama i željama. Za to nam je potrebna vaša pomoć i zbog toga od vas tražimo da odvojite minut svog vremena i popunite kratak upitnik. To će nam pomoći da našu internet stranicu učinimo boljom, transparentnijom i skrojenom po vašoj želji.
Ukoliko vam je potrebna pomoć, pišite nam ili nas pozovite na 011 35 37 008 .
Hvala vam