Skip to content
Kućni aparati
Prijavi se / Registruj se

Recept za riblje ražnjiće

Recept za riblje ražnjiće koji uvek savršeno uspevaju, pripremljeni u Bosch rernama iz serije 6 i 8.

Odličan ukus rezultat je odgovarajuće mešavine: riblji ražnjići sa limunovom travom i bulgar pšenicom

Fileti od lososa, kozice, fileti brancina - naravno, izbor morskih plodova je na vama, ali jedno je sigurno: trebalo bi da koristite kuvanje na pari koje je omogućeno u Bosch rernama iz serije 6, kao poseban sastojak. Kuvanje na pari nešto je najzdravije što možete učiniti za svoju hranu. Kao i za sebe! Time se čuvaju prirodni vitamini i prirodan ukus vaših sastojaka.

Otkrijte Bosch rerne

Sastojci za recept za riblje ražnjiće pripremljene u Bosch rernama iz serije 6 i 8.

Sastojci | za 4 osobe

Mala keramička posuda i
pleh sa rupicama za kuvanje na pari
Bulgar pšenica:
250 g bulgur pšenice
3 paradajza
1 crni luk
1 kašika peršuna
1 kašika nane
500 ml slane supe od povrća
Biber, sveže mleven

Riblji ražnjići:
2 struka limunove trake
300 g fileta lososa
300 g fileta brancina
8 malih kozica
Malo maslinovog ulja
So
Biber, sveže mleven

Priprema

1.
Sipajte bulgar pšenicu u malu posudu za kuvanje na pari bez rupica. Isecite paradajz. Na sitno iseckajte crni luk, peršun i nanu i dodajte ih bulgar pšenici zajedno sa iseckanim paradajzom. Zatim sipajte supu od povrća preko mešavine sa bulgar pšenicom i sve promešajte. Začinite po ukusu i kuvajte bulgar pšenicu prema uputstvima.

2.
Operite limunovu travu, prepolovite je po dužini i širini i stavite je po strani. Nakratko operite ribu i kozice pod mlazom hladne tekuće vode i utapkajte vodu. Očistite ribu i oljuštite kozice. Isecite ribu na komade približno 4x4 cm i napravite ražnjiće koristeći limunovu travu kao štapić, naizmenično ređajući ribu i kozice.

3.
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i ispržite ražnjiće s obe strane na jakoj vatri. Stavite ih u malu posudu za kuvanje na pari sa rupicama i kuvajte na pari prema uputstvima.

Postupak podešavanja

Kuvanje na pari
100 °C

Bulgar pšenica:
Vreme kuvanja: 20 minuta

Riba:
Keramička posuda i mala posuda za kuvanje na pari sa rupicama na staklenom plehu na nivou 4
Vreme kuvanja: približno 7 minuta

Recept za riblje ražnjiće koji uvek savršeno uspevaju, pripremljeni u Bosch rernama iz serije 6 i 8 sa najbrže pripremljenim sosom.

Savet

Jednostavno ukusno, jednostavno pripremljeno: za najbrže pripremljen sos, samo pomešajte maslac i brašno u lagani sos, dodajte malo soli, dve kapi limuna i malo iseckanog peršuna.

Bosch rerne iz serije 6 i 8 za savršene rezultate kuvanja i pečenja.

Još bolji rezultati u pogledu svakog recepta.

Kada je reč o kuvanju, pametna funkcija vodi do još boljih rezultata u pogledu svakog recepta. Otkrijte sada širok spektar funkcija u našem asortimanu ugradnih rerni i dovedite kuvanje do savršenstva.

Otkrijte Bosch rerne

Naš servis

Izvanredan servis – pre i nakon kupovine.

011 35 37 008

Iskusite Bosch

Otkrijte kvalitet, savršenost i pouzdanost.

Pronađite prodajni objekat

Pronađite prodajne objekte blizu vas!

MyBosch

Prijavite se besplatno i uživajte u mnogim pogodnostima!