Sastojci za dezert za 4 osobe
4 kisele jabuke
200 g zamrznutih višanja
3 kašike šećera
1 kašičica cimeta
1 kašika limunovog soka
16 cevi kanelona
1 kašika maslaca za pleh za pečenje
500 ml neutralne pavlake
1 štapić vanile
1 jaje + 2 žumanca
2 kašike šećera
2 kašike kisele pavlake
50 g listića badema
30 g pistaća
Šećer u prahu
Priprema
Vreme pripreme: 25 minuta
Vreme kuvanja: 30 minuta
Unapred zagrejte rernu na 180°C za konvekciono kuvanje. Operite jabuke, sitno ih isecite i grubo isecite višnje. U mešavinu voća dodajte šećer, cimet i limunov sok. Napunite kanelone mešavinom jabuka i višanja. Stavite ih jednu pored druge u pleh podmazan maslacem. Pomešajte pavlaku sa sadržajem iz štapića vanile, jajima i šećerom i prelijte preko kanelona. Umutite kiselu pavlaku tako da bude glatka, premažite njome kanelone i pecite 30 minuta u rerni. Propržite bademe i pistaće u tiganju u kome se hrana ne lepi, pospite ih zajedno sa šećerom u prahu preko toplih kanelona i odmah služite.
Želimo da našu internet stranicu prilagodimo vašim potrebama i željama. Za to nam je potrebna vaša pomoć i zbog toga od vas tražimo da odvojite minut svog vremena i popunite kratak upitnik. To će nam pomoći da našu internet stranicu učinimo boljom, transparentnijom i skrojenom po vašoj želji.
Ukoliko vam je potrebna pomoć, pišite nam ili nas pozovite na 011 35 37 008 .
Hvala vam
Želimo da našu internet stranicu prilagodimo vašim potrebama i željama. Za to nam je potrebna vaša pomoć i zbog toga od vas tražimo da odvojite minut svog vremena i popunite kratak upitnik. To će nam pomoći da našu internet stranicu učinimo boljom, transparentnijom i skrojenom po vašoj želji.
Ukoliko vam je potrebna pomoć, pišite nam ili nas pozovite na 011 35 37 008 .
Hvala vam