Hrskava kora od krompira

Mislite li da je jedino mesto za ljuštenje krompira kanta za smeće? Ni blizu!

Koru od krompira možete pretvoriti u hrskavu grickalicu. Ova domaća užina sprečava kvarenje hrane i štedi vam vreme i novac koji biste potrošili na kupovinu čipsa u supermarketu.

Operite i oljuštite krompir.

Prelijte kore maslinovim uljem i dodajte svoje omiljene začine. Sve zajedno mešajte dok se kore ravnomerno ne oblože uljem i začinima. Zatim ih stavite na pleh za pečenje.

Pecite ih na 200°C u rerni 10 do 20 minuta da porumene i postanu hrskave. Nakon nekog vremena okrenite kore kako biste bili sigurni da su ravnomerno pečene i hrskave.

Ne znate koji biste začin stavili? Morska so, paprika, čili... ovde možete biti kreativni i eksperimentisati sa svojim omiljenim ukusima. Kore krompira su dobar dodatak za čorbe ili ukusna grickalica za sledeće filmsko veče. Uživajte!

Kako sačuvati za kasnije ili poboljšati ukus

Jeste li pripremili previše? Ne brinite, sačuvajte ostatake za kasnije. Radi lakšeg i dužeg skladištenja odložite ih u vakuumske posude koje će se pobrinuti da ostanu hrskave.

Želite poboljšati okus?

S pravim začinima možete zadovoljiti različite ukuse. Pogledajte neke od naših predloga, ali ne zaboravite - upotrebite svoju maštu i, naravno, dostupne začine i uživajte!

Klasika

Dodajte začine koje uvek imate pri ruci. So, dimljena paprika i čili daće ovoj grickalici izvrstan ukus.

Mediteran

Dodajte so, ruzmarin ili provansalske začine i ukus će vas vratiti u leto.

Egzotika

Jeste li za slatko-ljuto? Dodajte đumbir u prahu, šećer i so i prepustite se egzotičnim ukusima.

Ukus Maroka

Koristite Ras El Hanout mešavinu začina iz Severne Afrike i so.