Šta je indukciono posuđe?

Da li je posuđe za indukcione ploče prikladno ili ne? Kakvo posuđe je odgovarajuće?

Kupili ste ploču za kuvanje sa indukcionim zonama ili razmišljate o kupovini takve ploče? Međutim, želite da znate koje posuđe je prikladno za indukcione ploče za kuvanje? Da li vam je potrebno novo posuđe ili možda možete upotrebljavati ono koje već posedujete? Moramo vam reći da kuvanje na indukcionim pločama zahteva posebno posuđe. Potrebno vam je magnetno posuđe odnosno posuđe od magnetnog materijala. Razlog za to je taj što prilikom kuvanja na indukcionoj ploči samo posuđe generiše toplotu. Ispod staklokeramikog sloja nalazi se bakarni namotaj. Naizmenična struja koja napaja ploču za kuvanje pretvara se iz 50 Hz u približno 25 kHz u transformatoru/pretvaraču i prenosi se na namotaj koji generiše toplotu. To ne funkcioniše sa običnim posuđem. S druge strane, na raspolaganju su vam sve mnogobrojne prednosti indukcione ploče, između ostalih, veća sigurnost prilikom kuvanja i manja potrošnja energije. Time štedite novac i trošak kupovine novog posuđa brzo će vam se povratiti.

Ako imate dodatna pitanja o tome, obratite se našem odeljenju korisničke službe na broj telefona 011 35 37 008 od ponedeljka do subote od 8:00 do 20:00h. Rado ćemo vam dodatno pomoći.

Stupite u kontakt

Telefonom 011 35 37 008 ili putem e-pošte 24/7.

Online upit za servisnu intervenciju

Nije bitno da li je vaš aparat još uvek pod garancijom ili ne. Popunite formular u nastavku, a mi ćemo vam se javiti.

Bosch servis kućnih aparata

Izvanredan servis - pre i nakon kupovine.

Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje

Na osnovu anketnog upitnika želimo da saznamo koliko je vaše zadovoljstvo uslugama Bosch servisa. Učešće u anketi je dobrovoljno i anonimno. Popunite anketu i podelite vaša iskustva sa nama.