4 nedelje unapred: odlučite šta ćete da poslužite i spremite probni obrok da biste videli da li je sve u redu. Nemojte da koristite večernju zabavu da biste isprobali neko jelo po prvi put. Da biste izbegli neprijatna iznenađenja, pitajte goste da li pate od alergija, netolerancija na određenu hranu ili nekih drugih reakcija na hranu kako biste kreirali meni koji odgovara svima.
Kada ste osmislili meni, proverite da li posedujete odgovarajuće posuđe. Koristite lepe posude za serviranje predjela, specijalnu korpu za hleb, male posude za maslac, za hleb itd. Čeznete za raznovrsnošću? Možete se odlučiti za neobično posuđe za serviranje. Takođe, mešavina modernih i starinskih posuda čini dekoraciju zanimljivijom.
Odlučite se za aperitiv i digestiv, alkoholne i bezalkoholne opcije i pokušajte da obezbedite alternativno posluženje. Niste stručnjak za vino? Onda potražite savet kako biste pronašli savršeno vino i proverite koje čaše su vam potrebne.
Šećer, začini i sve što je lepo. Ima li ičeg lepšeg nego kada fantastičan dezert zaokruži vaše veče sa stilom? Na primer, hrskav i kremast krem brule ili voćni čizkejk sa manuka medom i malinama.