Sastojci za glavno jelo za 4 osobe
400 g testenine orekijete
So
200 g bosiljka
2 kašike limunovog soka
1 češanj svežeg belog luka
60 g pinjola
50 g parmezana + još malo za posipanje
100 ml maslinovog ulja
1 avokado
Priprema
Vreme pripreme: 12 minuta
Vreme kuvanja: 10 minuta
Sipajte vodu za testenine u veliku šerpu i dodajte so. Kuvajte testenine orekijete tako da budu dobro kuvane, prema upustvima na pakovanju i odložite šolju vode u kojoj se kuvala testenina na stranu. Operite i prosušite bosiljak. Propržite pinjole u tiganju u kome se hrana ne lepo dok ne razviju aromu. Stavite pinjole zajedno sa ostalim sastojcima u blender i dobro izmešajte – po potrebi dodajte ulje.
Izvadite testeninu dok je još mokra iz šerpe i stavite je u unapred zagrejanu posudu i pomešajte je sa pestom i malo vode u kojoj se kuvala testenina. Služite sa sveže mlevenim biberom i malo narendanog parmezana.
Želimo da našu internet stranicu prilagodimo vašim potrebama i željama. Za to nam je potrebna vaša pomoć i zbog toga od vas tražimo da odvojite minut svog vremena i popunite kratak upitnik. To će nam pomoći da našu internet stranicu učinimo boljom, transparentnijom i skrojenom po vašoj želji.
Ukoliko vam je potrebna pomoć, pišite nam ili nas pozovite na 011 35 37 008 .
Hvala vam
Želimo da našu internet stranicu prilagodimo vašim potrebama i željama. Za to nam je potrebna vaša pomoć i zbog toga od vas tražimo da odvojite minut svog vremena i popunite kratak upitnik. To će nam pomoći da našu internet stranicu učinimo boljom, transparentnijom i skrojenom po vašoj želji.
Ukoliko vam je potrebna pomoć, pišite nam ili nas pozovite na 011 35 37 008 .
Hvala vam