Pranje sudova

 • HygienePlus: visoke temperature za maksimalnu bezbednost.

  Sa nivoom temperature od otpril. 70 °C, koji se održava duži vremenski period tokom ispiranja, HygienePlus obezbeđuje antibakterijsko čišćenje. To pruža bezbednost za porodice sa bebama i za osobe koje pate od alergija.

 • SuperSilence: za svakoga ko ne želi da sluša kako se sudovi peru.

  Mnoštvo pametnih detalja, poput EcoSilence Drive motora bez četkica ili sofisticirane unutrašnjosti koja prigušuje zvukove, čine naše mašine za pranje sudova toliko tihe, da ćete ih jedva čuti. Samim tim one su idealno rešenje za varijantu kuhinje/dnevne sobe na otvorenom.

 • VarioFlexPlus sistem korpi: fleksibilan po pitanju veličine, beskompromisno praktičan.

  Sve korpe za sudove mogu se veoma jednostavno prilagoditi različitim veličinama sudova, zahvaljujući nekolicini pokrentih elemenata.

 • DosageAssist: izvanredni rezultati su zagarantovani.

  Tableta, prašak ili tečni deterdžent se prebacuju iz dispenzera za deterdžent u specijalnu posudu povezanu sa gornjom korpom i tu se u potpunosti rastvaraju.

 • Zeolite® tehnologija: brže sušenje uz manje energije.

  Sa patentiranom Zeolite® tehnologijom, mašine za pranje sudova su još više energetski efikasne. Prirodni mineral zeolit pretvara vlagu u toplotu i štedi energiju tokom sušenja. Kuglice od zeolita se ne mogu istrošiti, tako da obezbeđuju briljantno sjajne sudove tokom čitavog radnog veka aparata.

Tek kada se vodi računa o svakoj kapi vode, tada je Bosch mašina
za pranje sudova u svakom
detalju. Bosch u svakom detalju.

Kada stavite šolju u mašinu za pranje sudova, vi jednostavno očekujete da ona bude oprana. Mašina za pranje sudova
kompanije Bosch vam takođe pomaže da smanjite račun za
električnu energiju, štedite vodu, i samim tim
štitite i životnu sredinu.

 
 1. Tipovi
 2. Karakteristike
Na vrh stranice
Svrha beskonačnih testova: zadovoljni kupci.

Svrha beskonačnih testova: zadovoljni kupci.

Mi rigorozno testiramo svaku mašinu za pranje sudova, što zači da se svaka metalna ploča, svaka šarka, zavrtanj i vijak koriste, podvrgavaju opterećenju, prljaju, kvase i zagrevaju pre nego što naše mašine za pranje sudova pređu u proizvodnju. Konačno, Bosch mašina za pranje sudova ima jednu posebnu karakteristiku: veoma je izdržljiva.

Performanse

Performanse

Na vrh stranice
 • Automatski programi Upotreba vode, temperature vode i vreme ispiranja su podešeni tako da odgovaraju nivou zaprljanosti. Ovo pruža najbolje rezultate, dok štedi vodu i energiju.
  Proizvodi sa ovom funkcijom
  Automatski programi
 • AquaStop
  AquaStop AquaStop sistem se sastoji od posebne dvostruke dovodne cevi, sigurnosnog ventila, kao i korita sa plutajućim prekidačem i nudi 100 % zaštitu od izlivanja vode. Doživotna garancija kompanije Bosch.
  Proizvodi sa ovom funkcijom
  AquaStop
 • 10-godišnja garancija protiv korozije Razvili smo specijalne površinske tretmane i procese proizvodnje i spajanja koji su u potpunosti prilagođene materijalima koje koristimo za unutrašnjost naših mašina za pranje sudova. Kao rezultat toga, u mogućnosti smo da ponudimo 10-godišnju garanciju protiv korozije unutrašnjeg dela mašine za sve naše mašine za pranje sudova. Ova garancija se može akzivirati za sve mašine za pranje sudova kupljene od 01.01.2012, pa nadalje.
  10-godišnja garancija protiv korozije
 • Glass 40° program Novi 40° program za staklo nežno čisti čaše poput visokokvalitetnih kristalnih čaša, dok pruža optimalno sušenje i postiže blistav sjaj. To je omogućeno putem nižih temperatura, prillagođavanja temperature sredstva za ispiranje i produženja perioda sušenja. Blistave čaše i sušenje bez mrlja su jasan dokaz briljantnih i nežnih rezultata čišćenja.
  Proizvodi sa ovom funkcijom
  Glass 40° program
 • EcoSilence DriveTM Da bismo povećali našu efikasnost čišćenja razvili smo ekonomični EcoSilence DriveTM. Izuzetno je tih, efikasan i garantuje nisku potrošnje energije. EcoSilence DriveTM bez četkica je ultra tih i vrhunski rezultati su automatski zagarantovani.
  Proizvodi sa ovom funkcijom
 • DosageAssist Funkcija DosageAssist obezbeđuje optimalne rezultate čišćenja i tiše pranje. Sredstvo za čišćenje pada u poseban odeljak u gornjoj korpi gde se potpuno rastvara.
 • GlassSecure polica Ova jedinstvena polica za čaše sa dugim drškama je posebno dizajnirana za Bosch mašine za pranje sudova opremljene sa VarioFlex, VarioFlex Plus ili VarioFlex Pro sistemom korpi. Omogućava briljantno čišćenje visokih čaša za vino ili šampanjac, dok ih čuva sigurno u mestu. Polica za čaše, u kojoj stanu četiri čaše sa dugom drškom, može lako da bude spakovana u donjoj korpi. Jednostavni okretni hvatači brzo zaključavaju čaše u mestu, dok novi poboljšani Glass 40° program osigurava odlične rezultate čišćenja. Nova Bosch GlassSecure polica - preporučio SCHOTT ZWIESEL.
  Proizvodi sa ovom funkcijom
 • DuoPower prskalica
  DuoPower prskalica Pored prskalice na dnu, DuoPower dve prskalice u gornjoj korpi osiguravaju da su sudovi optimalno očišćeni. Dve ergonomski dizajnirane prskalice obezbeđuju ciljanu cirkulaciju vode koja stiže do svakog ugla u unutrašnjosti mašine za pranje sudova. Zahvaljujući preciznoj kontroli, svaki ciklus ispiranja je posebno nežan za čaše i sudove.
  DuoPower prskalica
 • Kontinuirani protočni grejač Kod aparata sa kontinuiranim protočnim grejačem unutrašnja cev je uvećana zato što su napravljeni bez grejnog elementa. Ovo efikasno smanjuje i opasnost od pregrevanja i savijanja plastičnog posuđa.
  Kontinuirani protočni grejač
 • Program IntensiveSmart 45° Jedinstveni IntensiveSmart 45 program savršeno odgovara za čišćenje osetljivih sudova, kao što su vinske čaše ili porculan, u jednom ciklusu zajedno sa veoma zaprljanim šerpama ili tiganjima uz postizanje briljantnih rezultata čišćenja. To je nov način ekonomičnog, ali intenzivnog pranja sudova.
  Program IntensiveSmart 45°
 • Opcija IntensiveZone
  Opcija IntensiveZone Opcija IntensiveZone, koja se može dodati kod mnogih programa, omogućava veći pritisak mlaza i povećava temperaturu u donjoj korpi. Veoma zaprljane šerpe i tiganji su optimalno očišćeni, dok osetljivo posuđe može da bude smešteno u gornju korpu.
  Opcija IntensiveZone
 • Opcija Shine & Dry
  Opcija Shine & Dry Ova revolucionarna Shine & Dry opcija optimizuje srednji ciklus pranja i prirodne minerale Zeolith® koji obezbeđuju spor proces sušenja i uštedu energije za još više sjaja. Blistave čaše i sušenje bez mrlja je čak i za plastično posuđe blistav primer sjajnih rezultata pranja.
  Opcija Shine & Dry
 • Senzor punjenja
  Senzor punjenja Težina punjenja se određuje pomoću rotirajućeg senzora za brzinu koji prepoznaje nivo vode. Ukoliko se u mašini nalazi mnogo sudova, za prskanje sudova potrebno je više vode i nivo vode se povećava. U tom slučaju potrebno je dodavanje vode. Ukoliko se u mašini nalazi malo sudova, za pranje je potrebno manje vode. Senzor punjenja već pri polovično napunjenoj mašini za pranje ili kod sudova koji su manje prljavi obezbeđuje optimalnu potrošnju vode, štedi vodu i električnu energiju.
  Senzor punjenja
 • Program TurboSpeed 20 min
  Program TurboSpeed 20 min Program TurboSpeed 20 min se sada može koristiti. Idealan je za sveže zaprljane sudove i čaše koje je potrebno ponovo brzo upotrebiti. Ultra brzo vreme rada programa se postiže prethodnim zagrevanjem vode u rezervoaru za vodu što omogućava rekordno vreme rada programa od samo 20 minuta. Savršen izbor za pranje velikog broja čaša posle velike rođendanske zabave. Za ovaj program je najbolje koristiti deterdžent u prahu.
  Program TurboSpeed 20 min
Pogodnost

Pogodnost

Na vrh stranice
 • Easy Start Funkcija Easy Start će preporučiti pravi program za vašu mašinu za pranje sudova. Jedina stvar koju treba da uradite je da unesete vrstu suda ili pribora za jelo, količinu i nivo zaprljanosti. Nema potrebe da razmišljate koji program odgovara vašim potrebama.
  Proizvodi sa ovom funkcijom
  Easy Start
 • Stalak za staklo Stalak za staklo omogućava da sigurno smestite izuzetno visoke čaše, flaše ili vaze u donjoj korpi.
  Proizvodi sa ovom funkcijom
  Stalak za staklo
 • EmotionLight
  EmotionLight Inovativni EmotionLight sistem je dizajniran sa visokim estetskim standardima, što čini sudove još sjajnijim. Prilikom punjenja ili pražnjenja mašine za pranje sudova, dve moćne LED diode svetle na okviru vrata osvetljavajući unutrašnjost u dubokoj plavoj boji.
  EmotionLight
 • Elektronski tajmer za odloženo pranje
  Elektronski tajmer za odloženo pranje Pomoću funkcije odloženog pranja možete unapred izabrati program za željeno vreme uključivanja. Ovo omogućava da rukujete aparatom praktično, u bilo koje vreme tokom dana, u toku radnog vremena ili noću. Nakon pokretanja programa displej označava tačno preostalo vreme.
  Elektronski tajmer za odloženo pranje
 • InfoLight Crvena tačka na podu obaveštava da li je vaša potpuno integrisana mašina za pranje sudova završila sa radom ili još radi.
  Proizvodi sa ovom funkcijom
  InfoLight
 • OpenAssist
  OpenAssist Pomoću funkcije OpenAssist možete otvoriti potpuno integrisanu ActiveWater mašinu za pranje sudova tako što ćete samo dodirnuti prednji deo uređaja. Ovo delimično otvara vrata, što olakšava punjenje i pražnjenje mašine za pranje sudova. Mašina za pranje sudova sa otvaranjem vrata bez ručica je optimalan izbor za moderne dizajnerske kuhinje sa usklađenim stilom prednjih delova uređaja. Osim što je moderna, ona je i izuzetno jednostavna.
  OpenAssist
 • Program Super 60°C
  Program Super 60°C Program Super 60°C pruža briljantne rezultate pranja u mašini za sudove, čak i ako su vaši sudovi jako prljavi. Nova velika brzina pumpe povećava pritisak vode u unutrašnjosti i potpuno uklanja ostatke prljavštine. Istovremeno, program suši izvanredno.
  Program Super 60°C
 • Trostruki Rackmatic
  Trostruki Rackmatic Zahvaljujući trostrukom Rackmatic sistemu, visina gornje korpe može lako da se podesi do 5 cm. A to možete da uradite i kada je korpa puna. To znači još više opcija za podešavanje i samim tim maksimalnu fleksibilnost.
  Trostruki Rackmatic
 • Prosleđena obaveštenja Ukoliko želite, prosleđena obaveštenja se šalju na vaš mobilni uređaj, tako da ste uvek u toku. U okviru aplikacije Home Connect, možete naći stanje trenutnog programa mašine za pranje sudova i sve potrebne informacije na dohvat ruke.
  Proizvodi sa ovom funkcijom
  Prosleđena obaveštenja
 • VarioDrawer Zahvaljujući trećem nivou ređanja VarioDrawer na uvlačenje, ActiveWater mašine za pranje sudova su još udobnije. To je idealno mesto za escajg i manji kuhinjski pribor, npr. kutlače ili metlice za mućenje. Ovo pruža više fleksibilnosti prilikom stavljanja sudova u mašinu i ostavlja više prostora u unutrašnjosti odeljka za pranje. Korpa za escajg u donjoj korpi može da se zameni odeljkom VarioDrawer da bi se stvorio kapacitet do 14 podešavanja mesta za mašine za pranje sudova od 60 cm i 10 podešavanja mesta za mašine od 45 cm.
 • VarioDrawer Plus
  VarioDrawer Plus Najbolje ActiveWater mašine za pranje sudova nude još više prostora u unutrašnjosti: fioka ima praktično udubljenje za veliki pribor poput ručnih metlica za mućenje ili kutlača. Padajuće strane ostavljaju mesta za mali pribor - čak i čaša za espreso. Spojnice koje se skidaju obezbeđuju mesto za smeštanje escajga sa posebno širokim ručkama. Ovaj treći nivo se oslobađa radi potrebe korpe za escajg u donjoj korpi i čini ActiveWater mašinu za pranje sudova neverovatno prostranom koja sadrži do 14 podešavanja mesta.
  VarioDrawer Plus
 • VarioDrawer Pro
  VarioDrawer Pro Pokretljivi delovi su crvene ili sive boje, u zavisnosti od modela mašine za pranje sudova.
  VarioDrawer Pro
 • Sistem korpi VarioFlexPlus VarioFlexPlus sistem korpi pruža visoku fleksibilnost i udobnost prilikom rukovanja srebrnim korpama. Ovo je obezbeđeno pomoću osam pokretljivih elemenata u gornjoj korpi (polica za staklo, sklopive police i obične police). Donja korpa nudi čak devet pokretljivih elemenata (više u zadnjem delu za police za staklo i sklopive police). Sklopive police omogućavaju izuzetnu zaštitu i stabilnost zbog zaobljenih krajeva glave. A zahvaljujući ručkama od nerđajućeg čelika sve je udobno i brzo dostupno.
  Sistem korpi VarioFlexPlus
 • TFT ekran TFT displej u više boja brzo pruža informacije. Uz slike i lako čitljiv tekst, displej prikazuje cikluse i opcije koje su izabrane, napredak pranja, preostalo vreme i još mnogo toga. Praktična uputstva vode korisnike kroz cikluse i nude korisne informacije o najboljoj iskoristivosti mašine za pranje sudova, kao i o uštedi vode i energije. Pored toga, ekran prikazuje nivoe soli i sredstva za sjaj.
  Proizvodi sa ovom funkcijom
 • TimeLight
  TimeLight Zahvaljujući funkciji TimeLight imate precizne informacije o radu mašine za pranje sudova i preostalom vremenu rada koje se prikazuje na podu. Pored toga, prikazuje se i trenutni napredak rada.
  Proizvodi sa ovom funkcijom
  TimeLight
 • Sistem korpi VarioFlex Pro
  Sistem korpi VarioFlex Pro Inovativni VarioFlex Pro sistem korpi nudi širok izbor opcija za podešavanje. Zahvaljujući crvenom sistemu interakcije i Rackmatic ručki, uvek možete odmah videti gde i kako da podesite fleksibilnost korpi za stavljanje sudova. Na taj način, više sudova postaje blistavo čisto - pri samo jednom pranju.
  Sistem korpi VarioFlex Pro
 • Vario korpa Vario korpa se može jednostavno smestiti u donju korpu, a omogućava dodatni prostor za ređanje escajga. Uključena je kao standard u svim ActiveWater modelima bez odeljka VarioDrawer.
  Proizvodi sa ovom funkcijom
  Vario korpa
 • VarioHinge
  VarioHinge Do sada, potpuno integrisane mašine za pranje sudova koje su montirale samo odozgo i tako ostavljale velike razmake između frontova kuhinjskog nameštaja. To je sada stvar prošlosti. Zahvaljujući funkciji VaroHinge, nema više potrebe za kompromisom. Potpuno integrisani front kuhinjskog nameštaja se pomera blago prema gore prilikom otvaranja aparata. To omogućava male, jednake razmake u kuhinjskom nameštaju koji se montira odozgo.
  Proizvodi sa ovom funkcijom
  VarioHinge
 • Sistem korpi VarioFlex Sistem korpi VarioFlex pruža vrhunsku fleksibilnost u unutrašnjosti srebrnih korpi. Gornja korpa sadrži četiri pokretljiva elementa (dve sklopive police i dve obične police) i omogućava prostor za čaše, tanjire, šolje i pribor za jelo, kao i za visoke vinske čaše i šerpe. Zahvaljujući četirima pokretljivim sklopivim policama ima mesta i za veće šerpe i sudove.
  Proizvodi sa ovom funkcijom
  Sistem korpi VarioFlex
Zdravlje

Zdravlje

Na vrh stranice
 • Zaključavanje vrata pred decom Zaključavanje vrata radi zaštite dece sprečava otvaranje vrata i izmenu programa u toku pranja. Ovo sprečava povrede od vrele pare i slučajno podešavanje postavki programa.
  Proizvodi sa ovom funkcijom
  Zaključavanje vrata pred decom
 • Tehnologija zaštite za staklo Pošto meka voda stvara koroziju stakla, Bosch mašine za pranje sudova sa tehnologijom zaštite stakla konstantno regulišu stepen tvrdoće. Tako osiguravamo da se dragocene čaše i osetljiv porculan uvek peru s posebnom pažnjom.
  Proizvodi sa ovom funkcijom
  Tehnologija zaštite za staklo
 • Opcija HygienePlus
  Opcija HygienePlus HygienePlus je nova opcija koja može da bude aktivirana kod mnogih programa i garantuje maksimalnu higijenu zahvaljujući antibakterijskom čišćenju. Ovaj efekat se postiže pomoću višeg nivoa temperature do 70°C u toku ispiranja, koja se održava oko 10 minuta. HygienePlus je zato idealna za osobe sa visokim standardima higijene, na primer, za domaćinstva sa decom ili za osobe sklone alergijama.
  Opcija HygienePlus
 • Opcija Hygiene
  Opcija Hygiene Idealna je za domaćinstva sa visokim higijenskim zahtevima, npr. za decu ili za osobe sklone alergijama.
  Opcija Hygiene
 • Noćni program 39 dB
  Noćni program 39 dB Noćni program pere sudove ekonomično i ultra tiho do samo 39 dB na izabranim modelima mašina za pranje sudova. Štedi troškove za električnu energiju zahvaljujući jeftinoj noćnoj struji, dok pruža vrhunske rezultate pranja sudova.
  Noćni program 39 dB
 • SuperSilence 40-45 dB
  SuperSilence 40-45 dB Elektronski rad motora i mnoge mere za smanjenje buke, obezbeđuju izuzetno tih rad vaše SuperSilence mašine za pranje sudova. Pogodan za trpezarije i otvorena područja.
  Proizvodi sa ovom funkcijom
  SuperSilence 40-45 dB
 • SuperSilence Plus 38-39 dB
  SuperSilence Plus 38-39 dB Elektronski rad motora i mnoge mere za smanjenje buke, obezbeđuju izuzetno tih rad vaše SuperSilence Plus mašine za pranje sudova. Pogodan za trpezarije i otvorena područja. Naše samostojeće mašine za pranje sudova rade na 38 dB, a naše ugradne mašine za pranje sudova na 39 dB.
  SuperSilence Plus 38-39 dB
Resursi

Resursi

Na vrh stranice
 • ActiveWater tehnologija Bosch inovativna ActiveWater tehnologija povećava efikasnost za stvaranje izuzetnih rezultata, dok istovremeno štiti životnu sredinu. Uz pažljivo ciljane distribucije vode, poboljšanu tehnologiju filtera, brže grejanje i povećani izlaz pumpe za veću cirkulaciju vode, mašine za pranje sudova Active Water daju odlične rezultate.
  Proizvodi sa ovom funkcijom
 • BiThermic
  BiThermic Ova inovativna energija znači neposrednu upotrebu tople vode ako je cev priključena na dvostruki priključak vode (npr. solarni sistem). Dragocena energija se čuva izbegavanjem dodatnog zagrevanja na početku ciklusa pranja.
  BiThermic
 • AquaSensor AquaSensor reguliše upotrebu vode u zavisnosti od vrste i stepena zaprljanosti i koristi svetlosne zrake za upravljanje ispiranjem. Da li treba nastaviti proces ispiranja procenjuje se u zavisnosti od zaostalih komadića hrane, masnoće ili ostataka deterdženta pri ispiranju.
 • Opcija HalfLoad
  Opcija HalfLoad Ponekad ne možete da čekate na pranje sudova sve do momenta kada je mašina puna. Za funkciju Polovično punjenje to ne predstavlja problem, zato što je ova funkcija idealna za pranje manjih količina sudova. Uštedećete ne samo vodu, već i dragoceno vreme.
  Opcija HalfLoad
 • Izmenjivač toplote
  Izmenjivač toplote Mašine za pranje sudova sa izmenjivačem toplote tretiraju dragocene čaše i porculan sa posebnom pažnjom i bez rizika. Voda u rezervoaru za ispiranje se unapred zagreva kako ne bi došlo do temperaturnih šokova.
  Izmenjivač toplote
 • Ušteda vodenih resursa Ušteda vodenih resursa sa pametnom upotrebom vode postiže minimalnu potrošnju vode po ciklusu pranja: na primer, ActiveWater Eco mašina za pranje sudova koristi samo 6 litara vode kod standardnog programa uz optimalne rezultate čišćenja.
  Proizvodi sa ovom funkcijom
  Ušteda vodenih resursa
 • Opcija VarioSpeed Plus
  Opcija VarioSpeed Plus Koristite opciju VarioSpeed Plus za pranje i sušenje velikog broja sudova koje će biti savršeno čisto u najkraćem vremenu. Vreme ispiranja je smanjeno do 66% na pritisak dugmeta uz uobičajenu efikasnost čišćenja. Jednostavno aktivirajte opciju VarioSpeed Plus kada su vam sudovi brzo potrebni, npr. za porodične proslave ili rođendanske zabave.
  Opcija VarioSpeed Plus
 • Tehnologija Zeolith® Zahvaljujući više puta nagrađivanoj tehnologiji Zeolith®, mogućnost za uštedu energije je sada još bolja, uz sjajne rezultate sušenja. Proces sušenja koristi vrlo malo energije i potrošnja snage je značajno smanjena: najmanja potrošnja energije u najboljoj klasi efikasnosti A+++ ili čak 10% manje. Tajna ove uštede energije je u prirodnom mineralu Zeolit. On se regeneriše posle svakog ciklusa pranja, traje tokom životnog veka mašine za pranje sudova i nikada ne mora da se menja.
  Proizvodi sa ovom funkcijom
  Tehnologija Zeolith®
 • Opcija VarioSpeed Opcijom VarioSpeed možete skratiti vreme pranja za polovinu. Sve ovo uz najbolje rezultate čišćenja i sušenja - kao i obično.
 
 
 

10 godina garancije

Za slučaj probijanja korozije na unutrašnjem rezervoaru mašine za pranje sudova.

Uslovi garancije (PDF)Online registracija
Glasschutz

Nove mašina za pranje sudova Serije 8

Nove mašine za pranje sudova iz Serije 8 sa VarioFlex Pro sistemom korpi – više mesta za jednostavno briljantne rezultate.

Više

Važno bezbednosno obaveštenje u vezi sa mašinama za sudove

Potencijalna opasnost od požara - Molimo vlasnike mašina za sudove, koje su proizvedene između 1999. i 2005. godine, da odmah reaguju.

Proverite sada
 
 
 
 

myBosch

Registrujte se potpuno besplatno i ostvarite pravo na brojne pogodnosti.
Registrujte se sada!

Servisna služba

Odlična podrška kupcima – pre i posle kupovine.
Više

Iskusite Bosch

Otkrijte kvalitet, izuzetnost i pouzdanost.
Proverite sada!

Prodajni objekti

Pronađite prodajne objekate u vašoj blizini.
Pretraga
 
Online Survey