Pranje i sušenje veša

Kada je reč o pranju veša, zadovoljni smo samo najboljim rezultatima.
 • Inteligentni automatski sistem doziranja i-DOS: Savršeno pranje počinje sa savršenim doziranjem.

  i-DOS automatski meri tačnu količinu tečnog deterdženta i omekšivača koja vam je potrebna. Specijalni senzori detektuju količinu, vrstu tkanine i nivo zaprljanosti veša, a zatim određuju količinu deterdženta sa apsolutnom preciznošću. To je savršeno za vaš veš, koji uz blago pranje postaje savršeno čist. A savršeno je i za životnu sredinu: Precizno doziranje štedi do 7.062 litra vode godišnje* plus veliku količinu tečnog deterdženta i struje. (* Moguće uštede za prosečno 220 pranja veša/godišnje, izvor: wfk, Institut za primenjena istraživanja, Izveštaj o studiji 5132/10. Individualni rezultati se mogu razlikovati.)

 • EcoSilence Drive™: Jedva čujno pri pranju, jedva vidljivo na računu za struju.

  Motor EcoSilence DriveTM, koji je razvio Bosch, izuzetno je moćan i neverovatno tih tokom rada. Pored toga, zadivljujuće je energetski efikasan – na kraju krajeva, on je 30 % ispod granične vrednosti za klasu A energetske efikasnosti.

 • SelfCleaning kondenzator: Stalno efikasan.

  Prva inovacija koja obezbeđuje da sve ostane onakvo kakvo jeste: super efikasno. Mašine za sušenje veša sa našim SelfCleaning kondenzatorom posebno su ekonomične, pružajući maksimalnu energetsku efikasnost tokom radnog veka aparata. Svakome je potreban ovaj nivo efikasnosti. Naše mašine za sušenje veša nisu samo među najefikasnijima na svetu – one takve i ostaju.

 • Pere brzo. Pere ekonomično. Pere onda kada vi želite.

  Pomoću funkcije VarioPerfect, vi određujete dinamiku kada je reč o pranju. Ako ste u žurbi, samo povećajte brzinu – za najviše 65 posto. A ako želite da perete još ekonomičnije, možete smanjiti potrošnju energije – za najviše 50 posto. To možete učiniti jednostavno svaki put pritiskom na dugme. Rezultat je isti u svakom slučaju: savršeno čisto pranje.

Kada je reč o pranju veša, zadovoljni smo samo najboljim rezultatima.

Stalno napredovanje je uvek bilo naša pokretačka snaga. Kada razvijamo mašinu za pranje veša, mašinu za sušenje veša ili mašinu za pranje i sušenje veša, želimo više od samo čistog pranja i sušenja veša. Naš cilj: najmanja moguća potrošnja energije i vode, izvanredna pouzdanost i maksimalna praktičnost.

 
 1. Tipovi
 2. Karakteristike
Na vrh stranice
Dve opcije, jedan rezultat: Savršeno čisto pranje.

Dve opcije, jedan rezultat: Savršeno čisto pranje.

Uz funkciju VarioPerfect, fokus je na vama i vašem vešu. Ako ste u žurbi, možete ubrzati proces pranja za najviše 65 %. Ali ako želite da perete veš ekonomično, možete smanjiti potrošnju energije za najviše 50 %. I sve to možete uraditi jednostavnim pritiskom na dugme. Rezultat je uvek isti: savršeno čisto pranje.

Na mašine za pranje veša
Na mašine za pranje veša sa prednjim punjenjem
Na mašine za pranje veša sa gornjim punjenjem
Na SlimLine mašine za pranje veša
Na vrh stranice
Zaboravite na sušenje veša na sušilici.

Zaboravite na sušenje veša na sušilici.

Svako ko suši veš u zatvorenom prostoru treba često da provetrava prostoriju. Zato što iz veša na sušilici u okolni vazduh ispari do 4 litra vode, što može izazvati stvaranje buđi. Jedini lek: provetravanje i grejanje, provetravanje i grejanje. To je pogotovo problem zimi jer ponovno zagrevanje prostorije troši mnogo električne energije. Tu električnu energiju možete uštedeti pomoću Bosch mašine za sušenje veša. Time izbegavate i opasnost od stvaranja buđi.

Na mašine za sušenje veša
Na mašine za sušenje veša sa toplotnom pumpom
Na mašine za sušenje veša sa odvodom vezduha
Na kondenzacijske mašine za sušenje veša
Na vrh stranice
Pranje i sušenje na samo 60 cm.

Pranje i sušenje na samo 60 cm.

Ne samo da naše mašine za pranje i sušenje veša peru besprekorno čisto, već savršeno i suše – sve to u jednom aparatu. One su savršeno rešenje za osobe sa visokim standardima, ali sa malo prostora.

Na mašine za pranje i sušenje veša
Na vrh stranice
Od sada će vam biti najteže da zaprljate odeću.

Od sada će vam biti najteže da zaprljate odeću.

Pre nego što mašine za pranje veša, mašine za sušenje veša ili mašine za pranje i sušenje veša smeju da ponesu naše ime, moraju da prođu najstrože testove. Pored toga, one moraju da operu i osuše 16.000 kg veša – i to ne bilo kako, već savršeno. Jer tek kada naši proizvodi u potpunosti zadovoljavaju najviše standarde kvaliteta i performansi tek tada su spremni za glavni test: upotrebu u vašem domu.

Performanse

Performanse

Na vrh stranice
 • Mogućnost kasnijeg uključivanja 1 - 24h
  Mogućnost kasnijeg uključivanja 1 - 24h Uz mogućnost kasnijeg uključivanja od 24h, možete uživati u još više fleksibilnosti. Možete unapred podesiti potrebno vreme početka programa mašine za pranje veša. Na taj način, možete da budete potpuno sigurni da je vaša mašina završila pranje tačno kada želite.
  Proizvodi sa ovom funkcijom
  Mogućnost kasnijeg uključivanja 1 - 24h
 • ActiveWater Automatsko podešavanje punjenja prepoznaje stanje punjenja u tri koraka i obezbeđuje da se koristi samo količina energije i vode potrebna za to punjenje. Kontinuirano automatsko podešavanje punjenja kod aparata sa upravljanjem potrošnjom vode ActiveWater postiže još tačnije rezultate.
 • AntiStain Sistem AntiStain lako uklanja 16 najtvrdokornijih fleka, u koje spadaju one od čokolade, trave i crvenog vina. Mašina za pranje veša automatski prilagođava temperaturu, kretanje bubnja i vreme pranja za odgovarajuće fleke pre početka izabranog programa.
 • Mobilnost Mašinu za veš sa punjenjem odozgo lako je pomeriti sa jednog mesta na drugo - 1 točak na prednjem delu i 2 klizača na zadnjem delu čine to veoma lakim. Prednost koju ćete zaista primetiti kada pomerate cev.
  Mobilnost
 • EcoSilence Drive™ Motor bez četkica smanjuje buku trenja što dovodi do lakšeg rada.
 • Quick 15'/30' i PowerWash 60'
  Quick 15'/30' i PowerWash 60' Quick 15‘ obezbeđuje pranje od 2 kg slabo zaprljanog veša u rekordnom vremenu od 15 minuta - uključujući glavno pranje, ispiranje i okretanje.
  Quick 15'/30' i PowerWash 60'
 • VarioSoft bubanj Jedinstveni, patentirani VarioSoft bubanj sa strukturom za brže i nežnije pranje je dostupan samo kod kompanije Bosch, a problemi sa pranjem se rešavaju još efikasnije. U zavisnosti od izabranog programa, struktura bubnja koji podseća na oblik kapljice i asimetrične prečke prilagođavaju snažno ili nežno okretanje bubnja. Veš se nežno obrće ka centru bubnja bez obzira na smer okretanja. Sve haljine su uključene u proces pranja u svakom trenutku i peru se nežnije i brže. Bubanj od 8 kg, takođe, štiti veš i smanjuje gužvanje.
 • Sensitive Drying System
  Sensitive Drying System Sa Sensitive Drying System veš se suši blagim, toplim vazduhom koji dolazi sa svih strana, a nežna zaobljena Soft rebra prevrću veš koji se ne lepi na bubanj strukture pogodne za tkaninu.
  Sensitive Drying System
Pogodnost

Pogodnost

Na vrh stranice
 • Easy Start Funkcija Easy Start će preporučiti pravi program za vašu mašinu za pranje veša i sušenje. Jedino što je potrebno da uradite je da uneste boju, nivo zaprljanosti i materijal veša. Ne treba da razmišljate koji program odgovara vašim potrebama.
  Easy Start
 • ComfortControl Plus
  ComfortControl Plus Upravljanje je jednostavno zahvaljujući funkciji ComfortControl Plus sa jasnim tekstom na TFT displeju visoke rezolucije i različitim programskim opcijama. Jasan tekst i simboli pružaju sve informacije koje su vam potrebne o redosledu programa.
  ComfortControl Plus
 • ComfortControl
  ComfortControl Inovativni korisnički interfejs i LCD displej nude pun pregled i čine upravljanje potpuno jednostavnim.
  ComfortControl
 • Prosleđena obaveštenja Ukoliko želite, prosleđena obaveštenja se šalju na vaš mobilni uređaj, tako da ste uvek u toku. U okviru aplikacije Home Connect, možete naći trenutni status aparata i sve potrebne informacije na dohvat ruke.
  Prosleđena obaveštenja
 • Korpa za vunu
  Korpa za vunu Vuneni džemperi se ne mogu zapetljati oko korpe za vunu i tako padaju u mašinu za sušenje, a filcanje i skupljanje su prošlost. Korpa za vunu štedi i vreme do 75%, a pored toga može da se koristi za sportsku obuću sa sintetičkim pertlama, koje se jednostavno mogu staviti u korpu.
  Korpa za vunu
 • Tehnologija ActiveSteam Mašine za sušenje sa tehnologijom ActiveSteam umanjuju nabore dodavanjem evaporacije nakon što se odeća osuši. Funkcijom ActiveSteam možete lako revitalizovati odeću i smanjiti nabore kod suvih odevnih predmeta.
Zdravlje

Zdravlje

Na vrh stranice
 • Program AllergyPlus/ECARF AlergyPlus je idealan program za sve što se nosi blizu kože, posebno za one sa osetljivom, iritirajućom kožom. Posebno dizajnirani ciklus pranja, duže faze temperature i dodatno ispiranje smanjuju prisustvo ostataka alergena koliko je to moguće. Ovo znači manje čestica polena, životinjskih dlaka i grinja. Ovaj program je nagrađen sa ESCARF pečatom kvaliteta, koji je idealan za osobe sklone alergijama i pogodan za tkaninu.
 • AquaStop
  AquaStop Sistem AquaStop se sastoji od posebne dvostruke dovodne cevi, sigurnosnog ventila i korita sa plutajućim prekidačem i pruža 100% zaštitu od izlivanja vode - garancija kompanije Bosch tokom celokupnog životnog veka aparata.
  AquaStop
 • Bočni zid sa amortizacijom vibracije Novi dizajn bočnih zidova nije samo primamljiv za oko: sistem takođe pruža više stabilnosti i smanjuje vibraciju. Poboljšana izolacija smanjuje i nivo buke, a pri tome čini Bosch Logixx i Avantixx vrlo tihim čak i tokom ciklusa okretanja bubnja.
Resursi

Resursi

Na vrh stranice
 • VarioPerfect Sa velikim nizom savršenih programa VarioPerfect obezbeđuje najbolje rezultate pranja svih vrsta tkanina i količine veša. Sa VarioPerfect možete podesiti većinu programa kako bi bili brži ili efikasniji uz funkcije SpeedPerfect ili EcoPerfect. Ovo smanjuje vreme do 65 % ili energiju do 50 %.
 • i-DOS sistem doziranja deterdženta Uštedite vodu doziranjem deterdženta: jedinstveni pametni i-DOS sistem za doziranje deterdženta određuje preciznu količinu tečnog deterdženta. Kod automatskih programa posebni senzori detektuju težinu veša i vrstu tkanine, pa čak i stepen zarpljanosti. Veš će biti opran uz optimalnu količinu deterdženta. Izbegavanjem prekomerne upotrebe sprečavaju se dodatni ciklusi ispiranja radi uklanjanja pene od sapuna iz deterdženata za pranje. Sa i--DOS štedite tečni deterdžent i do 7.062 litara vode (potencijalna godišnja ušteda kada koristite i-DOS umesto pranja u domaćinstvu sa ručnim doziranjem upotrebom konvencionalnog osetljivog programa sa prosečnih 220 pranja količine veša godišnje.* (*Izvor: wfk (Institut za tehnologiju čišćenja), Institut za primenjenja istraživanja, izveštaj istraživanja WL 5132/10. Pojedini rezultati se mogu razlikovati.)
 • Kompresor EcoSilence
  Kompresor EcoSilence Srce HomeProfessional mašine za sušenje veša je kompresor EcoSilence. Zahvaljujući najnovijoj tehnologiji, on kompresuje tečnost za hlađenje brzo i fleksibilno. To znači da pruža najbolje rezultate sušenja, bilo da želite da sušite posebno brzo ili uštedite energiju prilikom sušenja.
  Kompresor EcoSilence
 • ExtraShort 30
  ExtraShort 30 Sa posebnim ExtraShort 30 programom za podešavanje vremena možete sušiti do 2 kg opranog veša brzo i efikasno, kao i neverovatno nežno. Ovaj program je napravljen za upotrebu sa ExtraShort 15 programom za pranje veša, što znači da će se veš oprati i osušiti za manje od sat vremena.
  ExtraShort 30
 • Program za sportsku odeću
  Program za sportsku odeću The ideal way to care for modern micro-fibres and coloured fabrics. Posebno nežno zbog niskih temperatura pranja, od "hladne" do 40°C. Kratki obrti bubnja i kotrljanje na kraju takođe smanjuju gužvanje.
  Program za sportsku odeću
 • Tehnologija AirCondensation
  Tehnologija AirCondensation Tradicionalne mašine za sušenje koriste do 38 litara vode po sušenju. Tehnologija AirCondensation koristi vazduh umesto vode za sušenje veša. Mašine za sušenje koje poseduju ovu inovativnu energiju su među onima sa najmanjom potrošnjom energije.
  Tehnologija AirCondensation
 • Samočisteći kondezator
  Samočisteći kondezator Samočisteći kondenzator bez održavanja je jednostavan za upotrebu i štedi vas od zamornog čišćenja. Zahvaljujući ovoj inovaciji, kondenzator se automatski čisti, do četiri puta tokom procesa sušenja. Bosch mašine za sušenje veša sa toplotnom pumpom suše posebno ekonomično tokom veka trajanja aparata, uz rad mašine za sušenje punim kapacitetom.
  Samočisteći kondezator
 
 
 

Nove mašine za pranje i sušenje veša Serije 8

Mašine za pranje i sušenje veša Serije 8 razvite su u skladu s najvišim standardima.

Više

10 godina garancije na motor mašina za pranje veša

Registracijom na našoj web stranici možete ostvariti garanciju na 10 godina na EcoSilence Drive™ motor mašina za pranje veša.

Uslovi garancije (PDF)
Više o EcoSilence Drive™
Online registracija

i-DOS dozirna automatika

Sve što treba da uradite je da napunite komore deterdžentom i omekšivačem. Oni se zatim automatski i precizno doziraju u čak 20 pranja.

Više

Samočisteći kondenzator

Kraj dosadnom čišćenju. Između svakog procesa sušenja, kondenzator se automatski očisti do četiri puta - inovacija koja ukida ručno čišćenje kondenzatora, potrebno kod konvencionalnih mašina za sušenje veša.

Više
 
 
 
 

myBosch

Registrujte se potpuno besplatno i ostvarite pravo na brojne pogodnosti.
Registrujte se sada!

Servisna služba

Odlična podrška kupcima – pre i posle kupovine.
Više

Iskusite Bosch

Otkrijte kvalitet, izuzetnost i pouzdanost.
Proverite sada!

Prodajni objekti

Pronađite prodajne objekate u vašoj blizini.
Pretraga
 
Online Survey