Hlađenje i zamrzavanje

Hlađenje i zamrzavanje
 • AirFresh filter: Najbolji način za odlaganje vaše hrane i svođenje neprijatnih mirisa na minimum.

  Hrana ne samo da bi trebalo da ima što je moguće svežiji i prirodniji ukus, već bi trebalo i da miriše tako. Sa našim AirFresh filterom ovo je zagarantovano, budući da je isti zapravo ugrađen u ventilator frižidera, tako da smanjuje ne samo neprijatne mirise već i bakterije. Rezultat? Uvek čist vazduh unutar vašeg frižidera.

 • Super zamrzavanje (Super Freezing): Štiti vašu hranu od smrzotina i slučajnog odmrzavanja.

  Kako bi se postarali da vaša zamrznuta hrana ostane upotrebljiva duži vremenski period, proces zamrzavanja se ne sme prekinuti. Zbog toga smo razvili Super Freezing. Ova funkcija brzo spušta temperaturu na -32 stepena kada dodate svežu hranu, i samim tim mudro štiti vašu zamrznutu hranu od odmrzavanja. Pored toga, naknadno stavljena hrana se brže zamrzava, čime se štite nutrijenti i zadržava njena postojanost. Nakon što je neophodna temperatura dostignuta, funkcija Super Freezing se automatski vraća u normalan režim rada, što sprečava bilo kakvo nepotrebno trošenje električne energije.

 • VitaFresh: Čuva svežinu hrane i do tri puta duže.

  Kako bismo se postarali da dugo uživate u svežoj hrani, mi smo razvili inovativnu VitaFresh tehnologiju hlađenja. Održavanjem konstantnog nivoa temperature blizu 0°C i podešavanjem nivoa vlažnosti, vitamini i minerali se mnogo duže zadržavaju u hrani. Dve različite zone vlažnosti vazduha pružaju idealne uslove za odlaganje svih vrsta hrane, što znači da sveža hrana ostaje takva i do tri puta duže.

Dobar frižider bi trebalo da sadrži dosta sveže hrane i najbolju tehnologiju kompanije Bosch.

Zdrava dijeta počinje sa kupovinom hrane, a završava se kada spremite tu hranu. U međuvremenu, važno je sačuvati dragocene vitamine i nutrijente. Naša HydroFresh tehnologija čuva voće i povrće sveže i do dva puta duže. To je odlično za životnu sredinu, jer samim tim ima manje otpada.

 
 1. Tipovi
 2. Karakteristike
Na vrh stranice
Svežu hranu možete prepoznati zato što miriše kako treba. Ili je u pravom frižideru.

Svežu hranu možete prepoznati zato što miriše kako treba. Ili je u pravom frižideru.

Bosch frižideri sa zamrzivačem ne samo da čine svakodnevicu ukusnijom, već je i olakšavaju: Pregledne police, prostrane fioke i genijalne pregrade omogućavaju vam da uvek znate koju hranu imate u frižideru. Pored toga, posude i police klize lagano prema vama uz pomoć teleskopskih vođica, što čini odlaganje i vađenje hrane iz frižidera dečijom igrom. A zahvaljujući savršenom osvetljenju, uvek imate jasan pregled sve vaše hrane.

Na frižidere sa zamrzivačem
Na frižidere sa zamrzivačem gore
Na frižidere sa zamrzivačem dole
Na vrh stranice
Uz Bosch nikada više nećete morati da odmrzavate.

Uz Bosch nikada više nećete morati da odmrzavate.

Zahvaljujući NoFrost tehnologiji, nikada više nećete morati da odmrzavate zamrzivač: Genijalni sistem cirkulacije vazduha odvodi vlagu iz vazduha izvan zamrzivača u posudu za isparavanje, što pouzdano sprečava formiranje leda. Tako da vam naša inovativna NoFrost tehnologija štedi vreme i napor koji bi trebalo da uložite.

Na sve zamrzivače
Na vrh stranice
Naši Side by Side frižideri sa zamrzivačem: dva puta više Bosch kvaliteta za jedinstven učinak i svežinu.

Naši Side by Side frižideri sa zamrzivačem: dva puta više Bosch kvaliteta za jedinstven učinak i svežinu.

Naši Side by Side frižideri sa zamrzivačem su sve što ste ikada želeli, budući da kombinuju puno prostora za svežu hranu sa visokokvalitetnim dizajnom. Side by Side, firžider i zamrzivač nude mnoštvo funkcija koje ne samo da garantuju da hrana ostaje savršeno sveža. Takođe pružaju i jasan pregled i dovoljno prostora za sve odložene namirnice. A ukoliko želite da pozovete veliki broj gladnih prijatelja i rođaka na klopu, odlučite se za jedan od naših XL (extra-large) frižidera.

Na Side by Side frižidere
Na vrh stranice
Da biste vino održali na odgovarajućoj temperaturi, potreban vam je konobar za vino. Ili Bosch vinska vitrina.

Da biste vino održali na odgovarajućoj temperaturi, potreban vam je konobar za vino. Ili Bosch vinska vitrina.

Svako vino bi trebalo čuvati na ispravan način i na odgovarajućoj temperaturi. Bosch vinske vitrine hlade vaša vina u individualno podesivim zonama, kako bi vina mogla da razviju svoj pun ukus. A naše vinske vitrine pružaju odlične uslove za odlaganje - poput vinskog podruma.

Na vinske vitrine
Na vrh stranice
Ispunjeni našim najboljim idejama, sa mnogo dodatnog prostora za vašu hranu.

Ispunjeni našim najboljim idejama, sa mnogo dodatnog prostora za vašu hranu.

Dizajn unutrašnjeg prostora naših frižidera i zamrzivača nudi vam slobodu, jasan pregled i jednostavno punjenje i pražnjenje. Ukoliko vam he potrebna veća visina, na primer za veliki kolač, fleksibilne police vam omogućavaju da napravite neophodan prostor. Deljiva staklena polica se jednostavno može malo uvući ili se može potpuno ukloniti. Pristup policama je jednostavan, pa odlaganje hrane u frižider predstavlja pravo zadovoljstvo, zato što se iste mogu momentalno izvući. To znači da je čak i tegla sa džemom koja se nalazi iza svih namirnica uvek nadohvat ruke.

Performanse

Performanse

Na vrh stranice
 • IceTwister
  IceTwister Sada se lako možete takmičiti sa bilo kojim barom na plaži. Sa svežim kockicama leda iz praktično pokretljivi IceTwister, vaša hladna pića će biti još boljeg ukusa. Pri jednom punjenju proizvodi se 20 kockica leda. IceTwister je brz i jednostavan, i prilikom punjenja nećete prosuti vodu.
  IceTwister
 • LowFrost Funkcija LowFrost štedi vam mnogo vremena pošto je stvaranje leda znatno smanjeno. Kombinovano rashladni-zamrzivački aparati moraju da se odmrzavaju mnogo ređe, a potrošnja energije ostaje konstantna. Ali čak i kada vam je potrebno odmrzavanje imamo rešenje za vas: praktični ventil na dnu uređaja taj zadatak čini brzim i jednostavnim.
 • NoFrost Kod modela NoFrost vlažan vazduh se sakuplja u centralni uparivač i ne nakuplja se u aparatu ili na namirnicama. Ovaj rashlađivač, koji odvodi toplotu iz frižiderskog dela, automatski odmrzava s vremena na vreme. Odleđena voda teče kroz odvodni žljeb u sabirnu posudu iznad kondenzatora, gde isparava. Ovo snižava vlažnost u aparatu, što znači da se led gotovo i ne formira. Ne morate više da brinete o odmrzavanju.
 • LED osvetljenje
  LED osvetljenje LED lampice nude potpuno nov koncept osvetljenja frižidera i osvetljavaju njegovu unutrašnjost bez odsjjaja. LED lampice troše manje električne energije od konvencionalnog osvetljenja frižidera i traju tokom celokupnog životnog veka aparata.
  LED osvetljenje
 • Metalna kvaka na vratima Takođe, kada je u pitanju dizajn nista ne prepuštamo slučaju. Zato se integrisane kvake na vratima kao i duge, spoljne šipkaste kvake lako uklapaju u čist, vanvremenski koncept. I ne samo to: visokokvalitetni osećaj i udobno rukovanje obezbeđuju posebno lako otvaranje i zatvaranje frižidera - koliko god često želite. A pod uglom od 180°, otvaraju se veoma široko.
  Metalna kvaka na vratima
 • Multi Airflow
  Multi Airflow Ventilator sa MultiAirFlow sistemom stvara nežno, ravnomerno kruženje vazduha na svim nivoima u delu za hlađenje i zamrzavanje. Promene temperature i vreme hlađenja su smanjeni, što pomaže hrani da zadrži svoj ukus duže vremena.
  Multi Airflow
 • SuperFreezing
  SuperFreezing Funkcija SuperFreezing štiti već zamrznutu hranu od odmrzavanja kada se u zamrzivač stave nove namirnice, a one se brže zamrznu. Aparati sa automatskom funkcijom zamrzavanja vraćaju se na normalan način rada kad se postigne potrebna temperatura. To sprečava nepotrebno trošenje energije.
  SuperFreezing
 • 2 odvojene rashladne komore
  2 odvojene rashladne komore Kod aparata sa dve odvojene rashladne komore, odeljci za hlađenje i zamrzavanje se mogu kontrolisati odvojeno. Elektronsko upravljanje jednostavno za upotrebu omogućava individualno podešavanje temperature.
  2 odvojene rashladne komore
 • FreshSense
  FreshSense Zahvaljujući optimalnim uslovima čuvanja, hrana zadržava idealnu konzinstenciju; sladoled, na primer, nije ni previše mekan ni previše čvrst. Konstantna temperatura u unutrašnjosti frižidera je odlučujući faktor u postizanju više svežine i ukusa. Senzori FreshSense stalno prate i kontrolišu temperaturu u unutrašnjosti frižiderskog i dela za zamrzavanje. Rezultat toga je konstantna temperatura unutar frižidera nezavisno od spoljašnje temperature.
  FreshSense
 • SuperCooling
  SuperCooling Ako je aktivirana funkcija SuperCooling, upravo kupljenje namirnice brže će se ohladiti. Istovremeno sprečava zagrevanje hrane koja se već nalazi u frižideru. Pritiskom na dugme temperatura se može sniziti do 2°C. Da bi se izbeglo nepotrebno trošenje energije, funkcija se automatski isključuje nakon približno 6 sati.
  SuperCooling
Pogodnost

Pogodnost

Na vrh stranice
 • BigBox
  BigBox Izuzetno duboka fioka za zamrznutu hranu radi praktičnog smeštanja posude sa zamrznutom hranom ili većih zamrznutih namirnica poput torti ili pica. Bez obzira da li morate da radite ketering za dečiji rođendan ili da zamrznete svadbenu tortu - u BigBox fioci naći ćete dovoljno prostora za veće smrznute namirnice.
  BigBox
 • Kontrolna tabla osetljiva na dodir Podešavanja temperature se mogu čitati sa elegantne kontrolne table osetljive na dodir. Odvojene precizne kontrole za frižiderski i zamrzivački deo omogućavaju podešavanje temperature u oba dela prema vašim određenim potrebama individualno, precizno i lako.
 • VarioZone
  VarioZone Iz frižiderskog dela možete veoma lako da uklonite sve police sa bezbednim staklom radi još više prostora - za čuvanje višespratnih torti, ili na primer, cele ćurke. Veće namirnice poput porodične pice se mogu bez problema smestiti na staklenu površinu.
  VarioZone
 • Sveobuhvatna šarka
  Sveobuhvatna šarka Moderna tehnologija sveobuhvatne šarke pruža trajnu povezanost između jedinice vrata i vrata aparata. Visok nivo fleksibilnosti i široko otvoreni ugao šarke čine je idealnom funkcijom opreme.
  Sveobuhvatna šarka
 • EasyInstallation
  EasyInstallation Prethodno sastavljeni delovi omogućavaju brzu i jednostavnu instalaciju: sa EasyInstallation treba vam samo 13 delova, u poređenju sa 20 delova u prošlosti. To smo postigli tako što smo prethodno sklopili vijke i pričvrstili elemente uz integrisani poklopac. U potpuno pregledana i lako razumljiva uputstva dobićete odgovore na sva vaša pitanja - a svi materijali za instalaciju su visokog Bosch kvaliteta.
  EasyInstallation
 • Prosleđena obaveštenja Ukoliko želite, prosleđena obaveštenja se šalju iz frižidera u vaš mobilni uređaj, tako da ste uvek obavešteni o važnim detaljima, npr. da li ste ostavili otvorena vrata na frižideru.
  Prosleđena obaveštenja
 • Vodič o čuvanju hrane Aplikacija Home Connect na vašem mobilnom uređaju nudi važne savete o idealnom prostoru i temperaturi u frižideru prema količini hrane. Zahvaljujući Vodiču o čuvanju hrane možete stvoriti najbolje uslove za vaše namirnice.
  Vodič o čuvanju hrane
 • ColorGlass Sa čvrstim staklenim pločama na površini, atraktivni ColorGlass dizajn će se dopasti svakom esteti u kuhinji. Visokovalitetni, sjajni sigurnosni stakleni frontovi su tako precizno obrađeni da su tvrdi i čvrsti čak i bez okvira. Pored toga, izgledaju lepo usklađeni i elegantni.
  ColorGlass
 • EasyLift staklene police i police na vratima
  EasyLift staklene police i police na vratima EasyLift staklene police se mogu podesiti po visini do 6 cm. Hrana čak i ne mora da se vadi iz frižidera. Ako vam treba još prostora u gornjem delu vrata, moguće je beskrajno promenljivo podešavanje visine EasyLift police na vratima do 40 cm, čak i kada je puna.
  EasyLift staklene police i police na vratima
 • Elektronika
  Elektronika Rashladno-zamrzivački aparati imaju visokokvalitetne tehnologije regulisanja i kontrole kako bi obezbedili konstantnu temperaturu i sačuvali hranu svežom duže vreme. Digitalni displej (sa LED osvetljenjem) je jasan za čitanje i jednostavan za upotrebu. Ciljana temperatura se može podesiti precizno do najbližeg stepena sa spoljne strane, što garantuje nisku potrošnju energije i efikasan rad.
  Elektronika
 • Mehanizam za zatvaranje vrata
  Mehanizam za zatvaranje vrata Mehanizam za zatvaranje vrata omogućava da se vrata ponovo ne otvore čak i kada su brzo zatvorena, tako da unutrašnja temperatura ostaje konstantna i osigurava kvalitet hrane.
  Mehanizam za zatvaranje vrata
 • Teleskopske vođice/pune teleskopske vođice
  Teleskopske vođice/pune teleskopske vođice Posude na teleskopskim vođicama ili pune teleskopske vođice se glatko vade iz aparata. One su lake za rukovanje i daju jasan prikaz skladištene hrane.
  Teleskopske vođice/pune teleskopske vođice
 • FlexShelf
  FlexShelf Višenamenska polica FlexShelf čini Bosch frižidere posebno fleksibilnim: Ako vam je potreban prostor za male posude ili limenke, prilagodljivu policu možete produžiti. Ako prostor ispod koristite za visoke šerpe ili flaše, jednostavno je ponovo sklopite. Pri tom skoro potpuno nestaje ispod staklene police, čime se štedi prostor.
  FlexShelf
 • VarioShelf VarioShelf podeljen bezbednim staklom se može lako podesiti za stavljanje namirnica u frižider i njihovo uklanjanje. Pri tom je idealan za predmete kao što su visoke flaše ili posude, a pruža vam potpunu fleksibilnost kada vam treba još prostora. Druga polovina police glatko klizi ispod druge i samim tim je posebno praktična.
 • Professional Door Buffer
  Professional Door Buffer Novi ublaživači udaranja vrata omogućavaju da se vrata zatvaraju posebno lako i nežno. Ublaživači su integrisani u dve kvake tako da su neprimetni. 'Pod uglom otvaranja od 20°, vrata se automatski zatvaraju, pa je nemoguće slučajno ostaviti otvorena vrata na frižideru.
  Professional Door Buffer
Zdravlje

Zdravlje

Na vrh stranice
 • ChillerBox Fioka ChillerBox je bezbedno mesto za čuvanje ribe, mesa i suhomesnatih proizvoda: Direktan protok hladnog vazduha obezbeđuje nižu temperaturu u ChillerBox fioci nego u frižideru. Hrana koja se brzo kvari ovde ostaje sveža znatno duže. Fioka ChillerBox je apsolutno idealna i za hlađenje pića.
 • HydroFresh Bosch HydroFresh fioka specijalno je osmišljena za voće i povrće i održava ove namirnice svežim i do dva puta duže – vlaga, vitamini i ukus voća i povrća traju mnogo duže. Zahvaljujući savršenom zatvaranju fioke HydroFresh, nivoi vlažnosti se zadržavaju i mogu se podešavati pomoću kliznog regulatora. Talasasti efekat dodatno štiti hranu u fioci od kondenzovane vode.
 • airfreshFilter AirfreshFilter sa antibakterijskom zaštitom aktivno neutrališe neprijatne mirise unutar frižidera i filtrira bakterije. Neprijatne supstance iz hrane sa intenzivnim mirisima se apsorbuju, a vazduh ostaje čist i svež - bez promene filtera tokom celokupnog životnog veka aparata.
  Proizvodi sa ovom funkcijom
  airfreshFilter
 • CrisperBox
  CrisperBox U CrisperBox fioci sa regulacijom vlažnosti, voće i povrće ne samo što ima dovoljno prostora već i duže zadržava jedrinu i svežinu.
  CrisperBox
 • VitaFresh Inovativna VitaFresh tehnologija hlađenja održava hranu svežom i do tri puta duže. Područje VitaFresh je podeljeno na dve zone vazdušne vlažnosti: Suva zona VitaFresh je savršena za čuvanje kobasica, sira, mesa i ribe. Vlažna zona VitaFresh pruža savršeno okruženje za voće i povrće i obezbeđuje da se svežina, ukus i nutritijenti zadrže duže.
  Proizvodi sa ovom funkcijom
Resursi

Resursi

Na vrh stranice
 • Klasa energetske efikasnosti A+++ Mnogo naših rashladno-zamrzivačkih aparata su ocenjeni klasom energetske efikasnosti A+++ - rade pouzdano i uz najbolji Bosch kvalitet. Maksimalna efikasnost je postignuta zahvaljujući savršenoj interakciji izuzetne izolacije, kompresoru visoke performanse, optimalnom kondenzatoru i kondenzatorske tehnologije. To znači da naši rashladno-zamrzivački aparati koriste samo polovinu električne energije aparata u klasi energetske efikasnosti A+.
  Klasa energetske efikasnosti A+++
 • EcoMode Samo pritisnite dugme za prelazak na najekonomičniji režima rada. Kada ste aktivirali EcoMode funkciju, frižider se automatski prilagođava ekonomičnoj temperaturi hlađenja.
  Proizvodi sa ovom funkcijom
  EcoMode
 • Klasa energetske efikasnosti A++ Rashladno-zamrzivački aparati klase energetske efikasnosti A++ koriste 25% manje energije od aparata klase A+ koji su uporedivi po veličini i opremi.
  Klasa energetske efikasnosti A++
 • HolidayMode Aktiviranjem funkcije temperatura u rashladnom prostoru iznosi cca +14°C, a u prostoru za zamrzavanje –18°C, čime se štite zamrznute namirnice i sprečava gubljenje energije u frižideru.
  Proizvodi sa ovom funkcijom
  HolidayMode
 • Pametna izmenjivačka tehnologija
  Pametna izmenjivačka tehnologija Imamo ime za pametnu interakciju senzora temperature, elektronike i kompresora: 'Pametna izmenjivačka tehnologija. Senzori temperature stalno prate temperaturu unutar i van ugradnog frižidera. Promene se odmah povezuju sa elektronskim sistemom koji se brine da kompresor prilagodi svoje performanse prema trenutnoj situaciji.
  Pametna izmenjivačka tehnologija
Bezbednost

Bezbednost

Na vrh stranice
 • Aktivni sistem za upozoravanje
  Aktivni sistem za upozoravanje U slučaju smetnje u prostoru za hlađenje ili zamrzavanje koja bi imala kao posledicu previsoki rast temperature, oglašava se upozoravajući signal i/ili se prikazuje vidljivo upozorenje, pri čemu se štite namirnice.
  Aktivni sistem za upozoravanje
 • Višestruki alarmni sistem
  Višestruki alarmni sistem Aktivni sistem upozoravanja ili višestruki alarmni sistem - sada postoji još neko u domaćinstvu ko se brine da vaša hrana ostane sveža i da ne biste nepotrebno koristili energiju: Akustični i vidljivi signali obaveštavaju vas ako je došlo do previsokog rasta temperature, kod otvorenih vrata ili ako je došlo do prekida u napajanju.
  Višestruki alarmni sistem
 
 
 

Bosch sistemi za čuvanje svežine.

Vaše namirnice će rado ostati duže u frižideru pod ovakvim uslovima.

Više
 
 
 
 

myBosch

Registrujte se potpuno besplatno i ostvarite pravo na brojne pogodnosti.
Registrujte se sada!

Servisna služba

Odlična podrška kupcima – pre i posle kupovine.
Više

Iskusite Bosch

Otkrijte kvalitet, izuzetnost i pouzdanost.
Proverite sada!

Prodajni objekti

Pronađite prodajne objekate u vašoj blizini.
Pretraga
 
Online Survey